Snel Nieuws

Snel op de hoogte van het politieke nieuws.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
2:15

Remkes na het formatiegesprek: We zijn nog niet uitgesproken

De ontslagen van de ministers Sigrid Kaag (D66) en Ank Bijleveld (CDA) hebben veel ‘politieke pijn veroorzaakt’ die de formatiegesprekken dit weekend hebben ‘gecompliceerd’. Van een doorbraak is dan ook nog geen sprake nadat Kaag, Mark Rutte (VVD) en Wopke Hoekstra (CDA) een weekendje op de hei verder praatten.

1:38

Informateur Remkes overlegt met Kaag, Rutte en Hoekstra

De formatie verlaat Den Haag. Zaterdag en zondag strijken Rutte, Kaag en Hoekstra met informateur Remkes neer in landgoed de Zwaluwenberg, waar ze ook een nachtje blijven slapen. Doel is de impasse te doorbreken.

2:00

Omtzigt: ‘In Den Haag is jezelf controleren geen probleem’

In de eerste lezing sinds zijn terugkeer in de Tweede Kamer, haalt oud-CDA’er Pieter Omtzigt hard uit naar zijn voormalige partijleider Wopke Hoekstra en naar demissionair premier Mark Rutte. Beeld: De Balie - Plein Publiek

1:19

Rutte: 'Bijzonder spijtig dat Bijleveld opstapt'

Rutte betreurt het vertrek van demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld. Bijleveld koos er vrijdag zelf voor om alsnog te vertrekken nadat de Tweede Kamer donderdag een motie van afkeuring aannam tegen Bijleveld.

1:51

Bijleveld stapt op als Defensieminister: ‘Ik wilde doorgaan’

Demissionair minister Ank Bijleveld van Defensie treedt toch af vanwege de mislukte evacuatie van Afghaanse tolken. ,,Ik wilde doorgaan.”, zei ze in een korte verklaring. Dat ze nu toch stopt, doet ze ‘met pijn in het hart’.

1:52

Kabinet over vertrek Kaag: 'We zitten in een moeilijke fase'

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge reageerde op het vertrek van Kaag en wat dat doet met het kabinet.

Meer video's

Gerelateerde series