De tweede aflevering van Boer zoekt Vrouw met boer Ronald (37) uit Terwolde trok 2,9 miljoen kijkers.
Volledig scherm
De tweede aflevering van Boer zoekt Vrouw met boer Ronald (37) uit Terwolde trok 2,9 miljoen kijkers. © KRO-NCRV

2,9 miljoen kijkers zien boer Ronald (37) uit Terwolde 28 brieven krijgen

VIDEOHet brievenbezorgmoment bij melkveehouder Ronald uit Terwolde is door 2,9 miljoen kijkers bekeken. Kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw was daarmee verreweg het best bekeken programma van de dag.

Boer Ronald kreeg 28 brieven en dat was niet genoeg om de rest van het seizoen gevolgd te worden. De melkveehouder komt mogelijk wel terug in de laatste aflevering, waarin de reünie van het huidige seizoen aan bod komt.

Nadat Yvon Jaspers de brieven in Terwolde langs kwam brengen, greep de melkveehouder gelijk de telefoon. Ronald belde één van de briefschrijfsters op voor een date. Die uitnodiging werd aan de andere kant van het videogesprek hartelijk aanvaard, waarna boer Ronald enigszins in de wolken wat moeite heeft om de verbinding te verbreken.

Boerin Annemiek ontving dit seizoen de meeste post. De 25-jarige melkveehoudster uit Drenthe kreeg 633 brieven.

De kandidaten van dit seizoen Boer Zoekt Vrouw, met boer Ronald helemaal links.
Volledig scherm
De kandidaten van dit seizoen Boer Zoekt Vrouw, met boer Ronald helemaal links. © KRO-NCRV

Zondag met Lubach

Arjen Lubach was na de boerendatingshow het meest bekeken programma. Het satirische programma brak opnieuw zijn eigen kijkcijferrecord. Voor het eerst keken er meer dan anderhalf miljoen mensen naar Zondag met Lubach. Lubach, dat precies na Boer zoekt Vrouw geprogrammeerd stond, wist 1,65 miljoen kijkers naar NPO 3 te trekken en scoorde daarmee beter dan Ivo Niehes TV Show die op NPO 1 na Boer zoekt Vrouw 1,35 miljoen kijkers wist te boeien. RTL 4 en SBS6 kwamen zondag niet boven het miljoen uit.

Voor de start van een nieuwe reeks van Boer zoekt Vrouw, de elfde, was opnieuw minder belangstelling. De tiende serie begon in het najaar van 2018 nog met 3 miljoen kijkers, terwijl het negende seizoen in februari 2017 nog bijna 4 miljoen kijkers trok. De voorstelronde van het huidige seizoen trok in september overigens bijna 2,6 miljoen kijkers.

Bekijk hier de trailer van het huidige seizoen Boer Zoekt Vrouw

Apeldoorn