Volledig scherm
PREMIUM
De verbouwing van de drukke Rijksstraatweg in Voorst tot een rustige dorpsstraat met klinkers loopt iets achter op schema. © Maarten Sprangh

Aannemer stelt Voorstenaren gerust: ‘nieuwe’ Rijksstraatweg komt dit jaar gereed

‘Ze hadden toch al veel verder moeten zijn met de Rijksstraatweg?’ Deze indruk hebben veel Voorstenaren met betrekking tot de aanpak van de doorgaande weg in hun dorp. Volgens aannemer NTP Infra is er sprake van een achterstand van ‘slechts een handvol dagen’. ,,We hebben voor de bouwvak twee reserveweken ingepland”, stelt omgevingsmanager van de aannemer Henk Bos dorpelingen en lokale ondernemers gerust.

Verkeer dat vanaf de noordelijke rotonde het dorp binnenkomt, rijdt tot aan de kruising met de Wilhelminaweg over het nieuwe klinker-wegdek. Uiterlijk medio november moet de volledige doorgaande weg tot aan de zuidelijke rotonde beklinkerd zijn.  Dan is de metamorfose van de voormalige drukke asfaltweg in een rustige dorpsstraat voltooid. Volgens Henk Bos is er geen enkele aanwijzing dat dit niet gaat lukken en dat de hinder door werkzaamheden langer gaat duren.

Apeldoorn