Continu vielen bestuurders door de mand bij de controles.
Volledig scherm
Continu vielen bestuurders door de mand bij de controles. © Team Verkeer Politie IJsselstreken

Aantal bezoekers Ground Zero in Bussloo dat onder invloed achter het stuur kruipt ‘schrikbarend hoog’

Schrikbarend hoog, vindt de politie het aantal bezoekers dat positief testte op alcohol en drugs tijdens Ground Zero in Bussloo. Ivo Hettelaar, woordvoerder van Team IJsselstreken: ,,We hebben maar 5 procent van de bezoekers kunnen testen. Het was lopendebandwerk omdat we continu mensen ertussenuit pikten die onder invloed achter het stuur zaten.”

16 reacties

 • Stefanie Seesing

  4 weken geleden
  Hardcore is een cultuur wat zelfs afkomstig is uit Nederland! Dat er hier wordt gebruikt spreekt voor zich lijkt me. In dit drukke stressvolle Nederland zoekt ieder zo z'n ontspanning, plezier, saamhorigheid en liefde voor muziek op. Kunt overal wel op gaan "jagen" maar dan moet je jezelf denk ik afvragen of je hier wel goed aan doet! Laat mensen soms ook gewoon weet je! Hoeveel jaren zijn er al wel niet deze feesten, zijn er daarin ooit extreme gevallen(gezien bezoekersaantal) geweest? Precies
 • marcella pasman

  4 weken geleden
  Ik vind sommige reacties onzin dat feest moet niet verboden worden het is een feest voor ieder een ik ga al jaaren en gebruik nooit geen drugs of alcohol de mensen die dat wel doen moeten beter na denken en niet iedereen hoeft gestrafte te worden in oplossingen denken inplaats van zitten janken dat het verboden moet worden ik vind dat we naar een veilige oplossing moeten kijken om het in de toekomst te voorkomen en niet afschaffen dat is onzin ik hoef niet gestraft te worden bvb dank
 • Arie Feenstra

  4 weken geleden
  Absurd, dit evenement moet gewoon verboden worden. Een dergelijk evenement is een gevaar voor de volksgezondheid. Alcohol en drugs en daarnaast nog gehoorschade die de bezoekers oplopen maar ook de lawaai overlast voor mens en natuur in de omgeving. De organisatie moet op zijn minst zelf op drugs controleren en het lawaai mag na 22.00 niet hoger zijn dan 85db. Drank moet op een dergelijk evenement verboden worden.
 • Andre Eggerding

  4 weken geleden
  @ Joost Boswijk, je moet de boetes zo hoog maken dat de agent zijn eigen salaris kan terug verdienen.
 • F.M. Verdonk

  4 weken geleden
  @Willem Heerema: Je zou van volwassen mensen mogen verwachten dat ze niet onder invloed in de auto stappen vanwege de verhoogde kans om zichzelf en anderen aan gort te rijden, ipv vanwege een al dan niet aanwezig zijnde pakkans. Dat blijkt helaas niet de realiteit. Wat mei betreft mag rijden onder invloed nog veel harder worden bestraft en is het jammer dat de capaciteit er niet is om een 100% controle te doen: zonder test de parkeerplaats niet af.