De actiegroep Lelygateklarenbeek verwacht dat de vliegroutes voor Lelystad Airport in combinatie met de toegestane maximale geluidsruimte voor Teuge Airport gaan knellen boven de driehoek Twello-Teuge-Klarenbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De actiegroep Lelygateklarenbeek verwacht dat de vliegroutes voor Lelystad Airport in combinatie met de toegestane maximale geluidsruimte voor Teuge Airport gaan knellen boven de driehoek Twello-Teuge-Klarenbeek. © Foto Hissink

Actiegroep verhoogt druk op vliegveld Teuge: ‘Waar blijft aanvraag Luchthavenbesluit?’

Airport Teuge moet haast maken met het Luchtvaartbesluit en de daarbij horende milieu-onderzoeken. Dat eist Lelygateklarenbeek. De actiegroep heeft bij provincie Gelderland een handhavingsverzoek ingediend. 

Wat zijn de effecten voor mens en milieu van de vliegbewegingen op en rond Teuge Airport als straks ook de vliegtuigen naar Lelystad Airport over de regio Apeldoorn-Voorst gaan? Onder meer op die vraag wil de actiegroep Lelygateklarenbeek snel antwoord hebben. Bij de provincie Gelderland heeft de actiegroep een handhavingsverzoek ingediend om vliegveld Teuge te dwingen binnen nu en drie maanden een aanvraag voor een Luchtvaartbesluit in te dienen. 

Apeldoorn