Volledig scherm
De brand in de vuilniswagen vond plaats in Wilp. © Rens Hulman / News United

Afval vliegt in brand in vuilniswagen in Wilp

Een lading van een vuilniswagen in Wilp is vanmiddag in de brand gevlogen. De brand gebeurde tegen 15:30 uur op de Sluinerweg, vlakbij recreatieplas Bussloo.

De chauffeur stond bij een klant en zag rook uit de bak komen. Hij is daarop een stukje weggereden en heeft een plek gezocht om het te dumpen. Om de brand te blussen werd het afval op straat gedumpt. De brandweer heeft vervolgens de smeulende berg afval geblust.

Wat er nou precies begon te branden is nog onbekend. Het afval wordt op een later moment opgeruimd.

Branden in vuilniswagen vinden met enige regelmaat plaats. De brandweer rukte begin januari uit voor een vuilniswagenbrandje in Loenen. Toen zat er carbid tussen het afval. In het centrum van Apeldoorn werd vorig jaar maart eveneens afval op straat gestort vanwege een vuilniswagenbrandje.

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
  1. Lintje voor Klarenbeekse voorvechter van betere leefomstandigheden Roemeense paarden
    PREMIUM

    Lintje voor Klarenbeek­se voorvech­ter van betere leefomstan­dig­he­den Roemeense paarden

    Een krantenartikel in 2008 over het leed van werkpaarden in Roemenië greep Miriyam Daggelders zeer aan. De Klarenbeekse reisde met drie vriendinnen af naar het land om met eigen ogen te bekijken onder welke omstandigheden deze dieren daar leven. ,,We hebben heel veel ellende gezien. Terug in Nederland hebben we eerst geprobeerd aansluiting te zoeken bij een grote organisatie. Dat lukte niet en daarom zijn Maartje Weesie en ik op 1 september 2009 naar de notaris gestapt om Stichting Roemeense Paarden in Nood op te richten.”

Apeldoorn