Protest tegen woningbouw in Twello-Noord. Zeker honderd omwonenden verzamelden zich in februari om nog een laatste keer hun stem te laten horen. Twee dagen later besloot de gemeenteraad dat het plan kan doorgaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Protest tegen woningbouw in Twello-Noord. Zeker honderd omwonenden verzamelden zich in februari om nog een laatste keer hun stem te laten horen. Twee dagen later besloot de gemeenteraad dat het plan kan doorgaan. © archief/Ruben Meijerink

Bewoners Twello-Noord naar de rechter om nieuwbouwplannen: ‘Geen haat en nijd’

Het grote nieuwbouwplan in Twello-Noord krijgt een staartje. Omwonenden zijn naar de hoogste bestuursrechter gestapt, de Raad van State. De gemeente Voorst zou niet genoeg rekening hebben gehouden met de verkeersontsluiting. ,,Als het niet deugt, moeten we er iets mee.’’

6 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Het is natuurlijk idioot dat je wel profiteert van een grotere kern.vooral financieel als cultureel,maar er niets aan wilt doen,ik vind het een goeie zaak extra woningen,
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Harm-Jan Jansen. De jaarlijkse bevolkingsgroei van 100.000 personen moet maar elders opgelost worden. Jullie willen geen bijdrage leveren. Wij noemen dat asociaal.
 • Harm-Jan Jansen

  2 maanden geleden
  Twello, is een dorp en moet een dorp blijven! Met ruimte voor groen. Twello begint op een voorstad van Deventer of Apeldoorn te lijken. Over 10 jaar aaneengesloten met Deventer en Apeldoorn, krijg je een dubbelstad! Laat de plek lekker groen. Goed tegen klimaatsverandering!
 • e v.d. wilgen

  2 maanden geleden
  De nu 4 formerende partijen waren in februari tegen de bouwplannen dan kunnen ze nu niet voor zijn ivm hun geloofwaardigheid (kiezersbedrog).
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Waar in Twello kan wel gebouwd worden? De honderd duizend mensen die er bijkomen jaarlijks moeten toch ergens wonen. Het merendeel van de Nederlanders stemt op partijen die voor open grenzen zijn.
 1. GA Eagles na corona-ellende met alle toeters en bellen naar Klein Milanello in Terwolde: ‘We hebben weer vlees met jus’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  GA Eagles na corona-ellende met alle toeters en bellen naar Klein Milanello in Terwolde: ‘We hebben weer vlees met jus’

  Een paar besloten wedstrijden en zelfs trainingen achter een gesloten hek. Geen fans. Geen reuring. De traditionele voorbereiding van GA Eagles in Terwolde was de afgelopen twee jaar vanwege corona een doodse, sfeerloze bedoening. Maar nu klinken weer luid alle toeters en bellen: er komt als vertrouwd een traditionele, drukke voetbalzomer in Terwolde. En de gastheer is daar maar wat blij mee.
 2. Twee jaar na protesten komen toch maatregelen tegen hardrijders in Voorst: ‘Werd tijd’
  PREMIUM

  Twee jaar na protesten komen toch maatrege­len tegen hardrij­ders in Voorst: ‘Werd tijd’

  Buurtbewoners met geknutselde verkeersborden, kinderen die verkeer tot kalmte maanden en zelfs inwoners die met een lasergun in de weer gingen. Het was twee jaar geleden het decor van de Rijksstraatweg in Voorst. Inwoners waren helemaal klaar met auto’s en vrachtwagens die de snelheidslimiet overtreden en vroegen om maatregelen. Die snelheidsremmende maatregelen lijken er nu dan toch eindelijk te komen.

Apeldoorn