Vertegenwoordigers van Algemeen Belang Wilp-Achterhoek, Bosgoed Diervoerders, afvalverwerker Attero, adviesbureau Twynstra Gudde en de Cleantech Regio lopen over het viaduct dat straks verdwijnt. In het midden een blij gezicht bij Voorster wethouder Arjen Lagerweij.
Volledig scherm
PREMIUM
Vertegenwoordigers van Algemeen Belang Wilp-Achterhoek, Bosgoed Diervoerders, afvalverwerker Attero, adviesbureau Twynstra Gudde en de Cleantech Regio lopen over het viaduct dat straks verdwijnt. In het midden een blij gezicht bij Voorster wethouder Arjen Lagerweij. © Ronald Hissink

Blije gezichten in Wilp-Achterhoek: A1-viaduct wordt niet herbouwd, en het dorp profiteert

Een langgekoesterde wens voor bedrijven uit en inwoners van het kleine Wilp-Achterhoek komt in vervulling. De dorpelingen willen liever geen nieuw viaduct over de A1 nabij hun dorpje. En dat hebben ze nu voor elkaar gekregen. Met de opbrengst van de grond die vrijkomt kan de ‘leefbaarheid in het dorp verbeteren’. 

1 reactie

  • WG Jansen

    1 jaar geleden
    Er zijn zo weinig verkeersbewegingen en dan klagen over (on)leefbaarheid in het dorp? Die snap ik met de beste wil niet hoe dat kan matchen. Het meeste doorgaande verkeer komt niet eens door Wilp-Achterhoek heen. Wat bedoelt men dan met "leefbaarheid verbeteren"? Wacht maar tot een keer de pleuris uitbreekt en hulpdiensten even wat langer op zich moeten laten wachten omdat ze moeten omrijden. Egoïstisch, je dorp zo op de penaltystip leggen.