De Twellose boer Harry Schutte wil een zonnepark van 25 hectare op zijn gronden bouwen. Hij kon de afgelopen periode rekenen op veel weerstand vanuit zijn dorp.
Volledig scherm
PREMIUM
De Twellose boer Harry Schutte wil een zonnepark van 25 hectare op zijn gronden bouwen. Hij kon de afgelopen periode rekenen op veel weerstand vanuit zijn dorp. © Ronald Hissink

Boer uit Teuge stopt met bedrijf en wil mega-zonnepark bouwen, maar stuit op weerstand: ‘Moeilijke weg’

De stikstofdiscussie, het gebrek aan een opvolger en het ‘rustiger aan willen doen’. Het zijn de redenen van melkveehouder Harry Schutte (65) om te stoppen met zijn boerderij in Teuge. In plaats daarvan wil hij onder andere een zonnepark van 25 hectare bouwen. Een plan dat voor veel opschudding zorgt in het dorp ,,In de beeldvorming is het compleet misgegaan.”

37 reacties

 • K de Vaart

  7 dagen geleden
  Hoop dat deze boeren ook onder de nieuwe salderingsregeling gaan vallen…
 • Ap de Groot

  1 week geleden
  En terecht er hoort vee in de wei en geen zonnenpanelen
 • Andre Eggerding

  1 week geleden
  @ G Schouten,helemaal mee eens.
 • G. Schouten

  1 week geleden
  Voorkeursrecht is iets uit communistisch gedachtengoed. Als eigenaar van de grond en een woning wordt men door de overheid al genoeg belast d.m.v. OZB en het huurwaardeforfait. Bovendien heeft men zich al te houden aan de nodige gemeentelijke voorschriften. Lijkt mij te ver gaan wanneer de overheid ook nog gaat bepalen dat niet jij maar zij kunnen bepalen aan wie men of wat er met jouw grond zal moeten gebeuren bij verkoop. Alleen ondemocratische linkse figuren bedenken zulke wetten en regels.
 • B Straatman

  1 week geleden
  @ Vos, helemaal gelijk, eerst alle daken vol dan pas op de grond. EN eerst de voorwaarde dat ze de stroom kwijt kunnen en niet zoals nu dat bij een briesje windmolens stil gezet moeten worden. En als ze dan toch op de grond nog nodig zijn dan langs de snelweg zodat iedereen goed kan zien wat een vervuiling dit is