Al een aantal weken hangen er her en der in de gemeente Voorst vlaggen. Een deel van de inwoners is het er niet mee eens. Tenminste een persoon besloot ze zelf weg te halen, waarna hij bedreigd werd. Volgens locoburgemeester en wethouder Bert Visser zijn er nieuwe afspraken gemaakt. Eind volgende week halen boeren zelf de vlaggen weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Al een aantal weken hangen er her en der in de gemeente Voorst vlaggen. Een deel van de inwoners is het er niet mee eens. Tenminste een persoon besloot ze zelf weg te halen, waarna hij bedreigd werd. Volgens locoburgemeester en wethouder Bert Visser zijn er nieuwe afspraken gemaakt. Eind volgende week halen boeren zelf de vlaggen weg. © Ronald Hissink / Fotobewerking de Stentor

Boeren gaan vlaggen in Voorst dit keer écht zelf weghalen: ‘Anders gaan we wél handhaven’

Al wekenlang zit de gemeente Voorst met de vlaggenkwestie in haar maag. Boeren zeiden ze 5 augustus weg te halen, maar hingen er juist meer op. Ondertussen ergert een deel van de inwoners zich en wil dat de gemeente actie onderneemt. Zo erg dat een van de inwoners, Tom*, besloot ze zelf weg te halen. Hij werd vervolgens bedreigd door boeren. Hoe kijkt de gemeente naar de situatie en wat zijn de vooruitzichten? 

15 reacties

 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Lentekind, boer zoekt vrouw erbij halen, met yvonne jaspers, is natuurlijk een prima argument om je onvrede te kunnen ventileren. Geeft goed aan hoe infantiel u reageert vanachter het beeldscherm. U eet natuurlijk geen brood, drinkt geen melk en fruit en vlees komt er ook niet in. Fijn dat u zo meevoelend bent voor een hardwerkende groep mensen.
 • Joost Boswijk

  2 maanden geleden
  @G. Schouten: gisteren schreef ik al dat vandalen, die mensen bedreigen en spullen beschadigen, niet gelijk moeten worden gesteld met boeren. De meeste boeren zijn fatsoenlijke mensen die dat soort dingen niet doen. Er is een vrij kleine groep, net als in de rest van de samenleving, die zich misdraagt. Dat geldt niet zozeer voor degenen die die vlaggen ophangen, waaraan ik me ook stoor, maar voor degenen die ernstige strafbare feiten plegen. Wie betaalt trouwens al die vlaggen?
 • van den Berg

  2 maanden geleden
  Jammer dat zo’n kleine groep zoveel invloed kan uitoefenen:. Met de meerderheid van de boeren is een goed gesprek wel mogelijk.
 • Jaap Kaloe

  2 maanden geleden
  Handhaven tegen wie???
 • G. Schouten

  2 maanden geleden
  Opnieuw vliegt Lentekind uit de emotionele activistische bocht met haar reactie. U moet wel een vreselijke hekel hebben aan alle clubs die overheids- of subsidie krijgen van de Postcode loterij. Heb ik ook: Wakker Dier, Green Peace, Urgenda, Milieudefensie en veel linkse instellingen, waarvan de top meer verdient dan een boer, u of ik. Terwijl ze helemaal niets doen aan de enorme bevolkingsgroei. Dat is pas onbegrijpelijk en vreselijk dom. Slecht voor de groene natuur en onze samenleving.