Bouw groot zonnepark in Klarenbeek begonnen: ‘We accepteren het onder protest’

VIDEODe aanleg van een zonnepark van 13 hectare aan de Broekstraat in Klarenbeek is begonnen. De plannen voor het park hebben in 2019 nog veel kritiek van inwoners gekregen. Zij vreesden dat de beschermde das die in het gebied zit zou moeten wijken voor het park en dat natuur verloren ging. Nu heeft ontwikkelaar Prowind water bij de wijn gedaan. 

1 reactie

 • Mieke

  2 maanden geleden
  Water en wijn hoor je niet te mixen. De bewoners worden voor de gek gehouden. Over een tijdje zijn deze panelen zinloos en kunnen ze lekker huizen bouwen. Dag weiland,dag groen,dag mooi Nederland.
 1. Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschuwen de bedenkers

  Minimarkt Wilp is cement van het dorp en mag niet verdwijnen, waarschu­wen de bedenkers

  De supermarkt is al zes jaar weg en in april sloot de enige snackbar van Wilp de deuren. Er is nu alleen nog een bakker in het dorp. Sinds januari is er de minimarkt bij het dorpshuis, maar daar wordt de toeloop al minder. De Belangenvereniging Wilp waarschuwt de bewoners vooral te blijven komen. ,,We zien alleen maar blije gezichten, het is goed voor de saamhorigheid in het dorp. Dit mag niet verdwijnen.”
 2. Kritiek op communicatie gemeente Voorst over sluiting spoorwegovergangen: ‘Absurd hoe het nu gaat’
  PREMIUM

  Kritiek op communica­tie gemeente Voorst over sluiting spoorweg­over­gan­gen: ‘Absurd hoe het nu gaat’

  Gesloten of stevig aangepaste spoorwegovergangen wekken bij inwoners van Twello grote zorgen over de bereikbaarheid en veiligheid in hun dorp. En die zijn de afgelopen tijd niet weggenomen door de gemeente Voorst. Mensen voelen zich niet gehoord, zo blijkt. Volgens de twee grootste oppositiepartijen in de gemeenteraad is dit het zoveelste voorbeeld van gebrekkige participatie.

Apeldoorn