Brandweer voorkomt overslag carportbrand naar woning in Twello

VIDEOBij een carportbrand in Twello heeft de brandweer kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar een aangrenzende woning. Wel ging een sauna verloren. Bij de brand vielen geen gewonden.

De brand brak woensdag tegen 10.45 uur uit bij een carport aan de Donizettiplaats. Bij de brand kwam enige tijd veel rook vrij. Onder de carport stonden een aanhanger en een scooter.  ,,De kans dat de scooter nog kan worden gebruikt, acht ik klein’’, aldus brandweerwoordvoerder Robert Spijkerman. Overslag naar een naastgelegen schuur kon eveneens worden voorkomen.

Slopen

Tegen 11.10 uur was het vuur onder controle. Daarna begon de brandweer met sloopwerkzaamheden om nog wat lastig te bereiken plekken goed te blussen. Daarmee wil de brandweer uitsluiten dat de brand later opnieuw kan aanwakkeren. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Burgemeester Jos Penninx kwam na de brand nog poolshoogte nemen. Stichting Salvage handelt de zaak verder af. Salvage regelt na een brand indien nodig onder meer opvang voor bewoners. 

Bij de brand aan de Donizettiplaats in Twello kwam veel rook vrij.
Volledig scherm
Bij de brand aan de Donizettiplaats in Twello kwam veel rook vrij. © Rens Hulman / News United
  1. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
    PREMIUM

    Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

    De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.

Apeldoorn