Burgers krijgen steeds meer invloed op de profielschets voor nieuwe burgemeesters. Ook de gemeente Voorst peilt de meningen van haar inwoners over een nieuwe burgemeester. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgers krijgen steeds meer invloed op de profielschets voor nieuwe burgemeesters. Ook de gemeente Voorst peilt de meningen van haar inwoners over een nieuwe burgemeester. Foto ter illustratie. © ANP

Burgers kunnen meepraten over opvolger Jos Penninx: ‘Voorst moet kiezen welk type burgemeester écht bij ze past’

Inwoners van Voorst mogen meedenken over de nieuwe burgemeester. De gemeente vraagt iedereen een vragenlijst in te vullen om te bepalen welk type burgemeester de bevolking graag wil. Belandt de wens van de inwoners straks ook daadwerkelijk in de profielschets die de gemeenteraad opstelt?

  1. Hoogste rechter zet streep door plan ‘met veel gebreken’ voor drie hoge windturbines bij Eefde
    PREMIUM

    Hoogste rechter zet streep door plan ‘met veel gebreken’ voor drie hoge windturbi­nes bij Eefde

    De Raad van State heeft vandaag het plan voor drie windturbines (185 meter hoog) langs het Twentekanaal en op de grens van Zutphen en Eefde volledig afgeschoten. Er kleven zoveel gebreken aan het bouwplan dat de hoogste bestuursrechter geen andere optie zag dan het bestemmingsplan en omgevingsvergunningen naar de prullenmand te verwijzen. Inwoners van het gebied reageren verheugd.

Apeldoorn