Volledig scherm
Omwonenden probeerden de brand met een tuinslang te blussen. © Rens Hulman

Buurtbewoners voorkomen met tuinslang uitbreiding van brandende heg in Twello

Een heg is vanmorgen in Twello in brand gevlogen. De brand ontstond door een onkruidbrander.

De brand vond tegen het middaguur plaats aan de Dorpsstraat in Twello. Medewerkers van de gemeente waren met een brander bezig om het trottoir onkruidvrij te maken. Korte tijd later werd er een brandlucht geroken en kwam er rook uit de heg. Buurtbewoners gingen meteen over tot actie en grepen naar de tuinslang. Door het kordate optreden werd uitbreiding van de brand voorkomen. De toegesnelde brandweerlieden hebben vervolgens het vuur gedoofd.

Ruim een jaar geleden vond in Twello ook een brand plaats bij onkruidbestrijding. Een quad met daarop een gasfles vatte vlam. De gasfles explodeerde en boorde zich in een bedrijfsbusje, dat ook in brand vloog. Recenter was het raak in Deventer. Drie schuurtjes vlogen in april in brand nadat hoveniers onkruid hadden weggebrand.

  1. Lintje voor Klarenbeekse voorvechter van betere leefomstandigheden Roemeense paarden
    PREMIUM

    Lintje voor Klarenbeek­se voorvech­ter van betere leefomstan­dig­he­den Roemeense paarden

    Een krantenartikel in 2008 over het leed van werkpaarden in Roemenië greep Miriyam Daggelders zeer aan. De Klarenbeekse reisde met drie vriendinnen af naar het land om met eigen ogen te bekijken onder welke omstandigheden deze dieren daar leven. ,,We hebben heel veel ellende gezien. Terug in Nederland hebben we eerst geprobeerd aansluiting te zoeken bij een grote organisatie. Dat lukte niet en daarom zijn Maartje Weesie en ik op 1 september 2009 naar de notaris gestapt om Stichting Roemeense Paarden in Nood op te richten.”

Apeldoorn