Merlijn van Vliet van de E-Flight Academy laadt een elektrisch vliegtuig op in de hangar, waar binnenkort met financiële steun van Europa een E-campus wordt geopend.
Volledig scherm
PREMIUM
Merlijn van Vliet van de E-Flight Academy laadt een elektrisch vliegtuig op in de hangar, waar binnenkort met financiële steun van Europa een E-campus wordt geopend. © Rob Voss

Campus voor elektrisch vliegen op vliegveld Teuge met Europees geld van start: ‘Een enorme doorbraak’

videoMet steun uit Europa opent op vliegveld Teuge een E-campus voor elektrische vliegtuigtechnologie. Bedrijven en onderwijsinstellingen gaan hier gericht werken aan bijvoorbeeld de levensduur van batterijen voor elektrische luchtvaart.

4 reacties

 • Wieselse Waarnemer

  8 maanden geleden
  Voor degenen die nu geluidsoverlast ervaren zijn deze elektrische vliegtuigjes wel een uitkomst!
 • Sjoerd Stellingwerf

  8 maanden geleden
  Daar gaat ons Europese geld ook heen: het verdwijnt met de vlucht in de lucht. Ik ben mordicus teuge.
 • M.C. Fels

  8 maanden geleden
  Stop toch gewoon met dat pleziervliegen. We hebben last van Teuge, elke dag als het mooi weer is komen ze laag over de Ijssel de vogels verjagen. Laatst gewandeld bij Klarenbeek Was gelijk de laatste keer. Hoe kunnen die mensen daar wonen met de hele dag die rotvliegtuigjes in de lucht? Het plezier van een enkeling staat hier niet in verhouding tot de overlast voor velen. En het is verspilling van kostbare brandstof. Onbegrijpelijk dat de gemeentes dit zinloze vliegveld in stand helpen houden.
 • Andy Van Werven

  8 maanden geleden
  Zit er wel een backup batterijen in die vliegtuig als die eerste defect raakt en ventilatie want accu packs worden warm bij veel kracht gebruik