De carnavalsoptocht in Klarenbeek was dit jaar groter dan die in Wilp.
Volledig scherm
De carnavalsoptocht in Klarenbeek was dit jaar groter dan die in Wilp. © Rudi Hofman

Carnavalsoptocht in Klarenbeek 'verslaat' Wilp

KLARENBEEK/WILP - In carnavalsland is alles wat met het getal 11 te maken heeft heilig. Vandaar dat de 44ste (4 keer 11) editie van de optocht van Pampus en De Lollebroek als een jubileumeditie de boeken in gaat.

 1. Voorster wethouder nam genoegen met ‘zesje’ voor veiligheid: ‘Er was niets mis met onze keuze voor locatie brandweerkazerne’
  PREMIUM
  1

  Voorster wethouder nam genoegen met ‘zesje’ voor veiligheid: ‘Er was niets mis met onze keuze voor locatie brandweer­ka­zer­ne’

  Voor wethouder Hans van der Sleen van de gemeente Voorst had het niet zoveel uitgemaakt als de brandweer in Twello in de toekomst minuten later zou arriveren bij incidenten. Hij staat nog steeds achter een eerdere keuze voor een omstreden plan, waarbij een brandweerkazerne zou worden verplaatst naar een locatie op een bedrijventerrein, ver buiten het dorp.
 2. Ernstige mishandeling in Deventer: slachtoffer wilde ‘het binnen de moslimgemeenschap zelf oplossen’
  PREMIUM

  Ernstige mishande­ling in Deventer: slachtof­fer wilde ‘het binnen de moslimge­meen­schap zelf oplossen’

  Een man die twee jaar geleden bewusteloos is geslagen bij een pinautomaat in Deventer wilde bij de politie niet vertellen wat er gebeurd was. Ook wilde hij geen aangifte doen. ,,Ik los het zelf wel op’’, had hij gezegd. De moslimgemeenschap zou bemiddelen. Pas na aandringen van de politie, die vreesde voor escalatie in een groepje jongemannen uit de Turkse gemeenschap en zelf al op onderzoek was uitgegaan, ging C. (28) uit Wilp overstag.
 1. Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelijke split op bowlingbaan
  Play

  Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelij­ke split op bowling­baan

  13 april
 2. Kabinet presenteert openingsplan voor komende maanden
  Play

  Kabinet presen­teert openings­plan voor komende maanden

Apeldoorn