Volledig scherm
Eén van de belangrijkste voordelen van glasvezel is de hoge snelheid. © ANP

CIF belooft meer adressen glasvezel in Voorst

TWELLO - Als CIF het buitengebied van Voorst gaat aansluiten op glasvezelinternet, dan wordt dat gedaan bij 99,8 procent van de adressen. Dat hebben de gemeenten op de Noord-Veluwe (waaronder Voorst) met het bedrijf afgesproken. Aanvankelijk wilde CIF vier procent van de adressen hoe dan ook niet aansluiten, omdat die niet rendabel zou zijn.

Voorwaarde om überhaupt over te gaan tot aanleg is dat meer dan de helft van de huishoudens van het buitengebied kiest voor glasvezelinternet. Daarvoor moeten huishoudens akkoord gaan met een levenslang 'vastrecht' van 12,50 euro per maand, bovenop het het reguliere abonnementstarief. Aanvankelijk was dat tien euro, maar daarmee kwam CIF niet uit.

  1. Voorst haalt opgelucht adem: straatverlichting langs Rijksstraatweg doet het (deels) weer
    Update

    Voorst haalt opgelucht adem: straatver­lich­ting langs Rijks­straat­weg doet het (deels) weer

    Inwoners van Voorst maakten zich de afgelopen periode zorgen over de veiligheid op de Rijksstraatweg. Wekenlang werkte de straatverlichting langs een gedeelte van de drukbereden provinciale weg niet. Dit betekende dat ook het zebrapad bij de nieuwe Coop niet verlicht was. De provincie meldde woensdagmiddag dat een aannemer het probleem heeft opgelost en dat de straatverlichting weer zou moeten werken. Maar dat bleek niet overal het geval.

Apeldoorn