Vanaf de Kanonsdijk mag je De Hoven niet in rijden, behalve als je aanwonende bent. Maar hoe moet een verkeersregelaar dat controleren?
Volledig scherm
PREMIUM
Vanaf de Kanonsdijk mag je De Hoven niet in rijden, behalve als je aanwonende bent. Maar hoe moet een verkeersregelaar dat controleren? © Arjan Gotink

De Hoven wordt gek van sluipverkeer nu N345 dicht zit: ‘Het lijkt alsof hier 10.000 mensen wonen’

Bij Zutphen zit sinds een paar dagen de N345 dicht tussen De Hoven en Empe. De werkzaamheden duren nog twee weken, maar bewoners van De Hoven worden nu al gek van het sluipverkeer. ,,Alleen voor aanwonenden? Het lijkt wel of er tienduizend mensen wonen hier.’’

3 reacties

 • E. Klene

  3 maanden geleden
  Waarom niet eerst de nieuwe rondweg afmaken en dan pas dit stuk aanpakken. Logisch nadenken schijnt moeilijk te zijn.
 • John Ooms

  3 maanden geleden
  De oplossing: een tijdelijk noodweg tussen Zutphen en Voorst? Kom je vanuit Brummen en wil De Hoven inrijden, dan is de linker invoegstrook geblokkeerd. Je kan dus alleen maar rechtdoor rijden richting IJsselbrug met een sliert auto’s achter probeer je linksaf te slaan al met tegemoetkomend recht doorgaand verkeer! Ook begint het verkeer uit de Hoven, of vanaf de IJsselbrug al te rijden. Een gevaarlijke verkeerssituatie is gecreëerd!
 • Eric Moll

  3 maanden geleden
  Je vraagt je dagelijks af waarom dit soort dingen gebeuren. Binnenstadbewoners kennen bijv. al de parkeervergunning, waarbij een kaart met daarop je kenteken zichtbaar moet zijn, verstrekt door de gemeente voor een aanzienlijk bedrag. Een gratis aanwonendenkaart zou voor Heuvenezen het verschil kunnen betekenen tussen geen ergernis en veel ergernis door al het sluipverkeer. Ook een BOA op zo'n cruciaal punt (mag naar je adres vragen) kan ook een oplossing zijn: wie er niet woont moet wegwezen!