Volledig scherm
PREMIUM
Arjen Lagerweij met op de achtergrond boven in beeld de Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer. © Ronny te Wechel/Maarten Sprangh

Deventer Buitensociëteit van wethouder uit Voorst in verzet: ‘Elke grond voor een dwangsom ontbreekt’

Het vastgoedbedrijf van Voorster wethouder Arjen Lagerweij maakt in een uitvoerige zienswijze bezwaar tegen de vooraankondiging van een mogelijke dwangsom voor vermeende overtredingen door de Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer. Arjen Lagerweij is eigenaar, zijn broer Lodewijk de bedrijfsleider. 

In door Soppe Gundelach Advocaten opgestelde zienswijze staat dat het door Hekkelman Advocaten geschetste beeld dat de Buitensociëteit zich de laatste jaren in toenemende mate toelegt op het verhuren van zalen voor feesten en partijen en dit gebruik in de toekomst wil intensiveren, niet klopt. ‘Al decennialang vinden er in de Buitensociëteit feesten en bruiloften plaats voor groepen van in de regel tussen de 80 en 150 personen (...) Het organiseren van bruiloften en feesten in de beide zalen is een reeds langdurig en bestendig gebruik’. 

  1. Medewerker vindt menselijke schedel in doos bij kringloopwinkel in Twello
    video + update

    Medewerker vindt menselijke schedel in doos bij kringloop­win­kel in Twello

    In een doos heeft Kringloop Twello-medewerker Boy Denekamp vanmorgen tot zijn schrik een menselijke schedel aangetroffen. Directeur Hans Hekkert schakelde de politie in. De wijkagent kwam langs om de schedel in de sorteerruimte te inspecteren. Hij constateerde dat deze echt is. Een collega bracht daarna een speciale zak waarin de schedel naar de forensische opsporing in Elst is vervoerd. Wie hem heeft ingeleverd, is onbekend.

Apeldoorn