Volledig scherm
PREMIUM
Arjen Lagerweij met op de achtergrond boven in beeld de Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer. © Ronny te Wechel/Maarten Sprangh

Deventer Buitensociëteit van wethouder uit Voorst in verzet: ‘Elke grond voor een dwangsom ontbreekt’

Het vastgoedbedrijf van Voorster wethouder Arjen Lagerweij maakt in een uitvoerige zienswijze bezwaar tegen de vooraankondiging van een mogelijke dwangsom voor vermeende overtredingen door de Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer. Arjen Lagerweij is eigenaar, zijn broer Lodewijk de bedrijfsleider. 

In door Soppe Gundelach Advocaten opgestelde zienswijze staat dat het door Hekkelman Advocaten geschetste beeld dat de Buitensociëteit zich de laatste jaren in toenemende mate toelegt op het verhuren van zalen voor feesten en partijen en dit gebruik in de toekomst wil intensiveren, niet klopt. ‘Al decennialang vinden er in de Buitensociëteit feesten en bruiloften plaats voor groepen van in de regel tussen de 80 en 150 personen (...) Het organiseren van bruiloften en feesten in de beide zalen is een reeds langdurig en bestendig gebruik’. 

 1. Voorst pakt viering 75 jaar bevrijding groots aan

  Voorst pakt viering 75 jaar bevrijding groots aan

  Het naspelen van de historische landing van het prinselijk gezin op luchthaven Teuge moet één van de hoogtepunten worden van de viering van 75 jaar vrijheid in Voorst. De gemeente besteedt hier in 2020 uitvoerig aandacht aan. Belangstellenden kunnen onder meer evenementen, exposities, lesprogramma’s en een interactieve fietsroute verwachten. Zelf steekt de gemeente hier 50.000 euro in. Daarnaast mikt zij op 82.000 euro subsidie van de provincie voor twee centrale projecten.
 2. Moeder regelt reanimatiecursus op Twellose school:
‘Niet weten wat te doen, is het ergste’
  PREMIUM
  video

  Moeder regelt reanimatie­cur­sus op Twellose school: ‘Niet weten wat te doen, is het ergste’

  Alle 150 leerlingen van 3 mavo, 3 havo en 3 vwo van het Veluws College in Twello weten binnenkort hoe te handelen als iemand een hartstilstand krijgt. Dit danken zij aan moeder Linda Boerkamp, die een cursus reanimatie regelde op de school. Als het aan de Wilp-Achterhoekse ligt, is die cursus slechts het begin. Schooldirecteur Piet Oosting vindt haar idee fantastisch: ,,Al is er straks maar één leerling die in actie komt bij een hartstilstand dan is dit al de moeite waard geweest.”

Apeldoorn