Volledig scherm
Foto ter illustratie. © www.dorpshuisterwolde.nl

Drietal redt Vereniging Dorpsbelangen Terwolde van ondergang

Angelique Blok, Nicky de Hoog en Jos Bos zijn in zekere zin de nieuwe helden van Terwolde. Zij hebben zich de recente noodkreet van Vereniging Dorpsbelangen Terwolde aangetrokken en zich aangemeld als nieuwe bestuursleden. Tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering hebben de leden hiermee dankbaar ingestemd.

,,We zijn allemaal heel opgelucht en vol vertrouwen voor de toekomst”, zegt secretaris Gerard Leenders. ,,In plaats van met drie bestuursleden, wat te weinig zou zijn om de belangenvereniging te kunnen leiden, hebben we er nu in één keer zes. Daar kunnen we zeker verder mee. Volgend jaar bestaat de vereniging veertig jaar.”

In de Stentor vertelde Leenders begin deze maand dat opheffing van Dorpsbelangen Terwolde de enige optie was als de zoektocht naar nieuwe bestuursleden vruchteloos zou blijken. ,,Gelukkig hebben we nu drie jonge nieuwkomers gevonden die ons bestuur komen versterken. Eén van hen heeft aangeven de functie van penningmeester wel te willen vervullen. Hopelijk ziet een van de anderen de rol van voorzitter zitten.”

Al ruim een jaar hebben bestuursleden roulerend als voorzitter opgetreden. Hoe het zeskoppige bestuur de taken gaat verdelen, wordt op 8 juli besproken tijdens een bestuursvergadering.

Apeldoorn