Een bibliotheek runnen? Dat kunnen leerlingen Antoniusschool zelf

VideoBlieb. Daar gaat weer een boek. Leerlingen van de Antoniusschool in De Vecht zijn sinds vorige week zélf bibliothecarissen in hun eigen Coole Yodieyo Bieb. En dat vinden ze nog leuk ook.

Elke week mogen er drie bovenbouwleerlingen tien minuten eerder de school in, zodat ze hun eigen bibliotheek kunnen opzetten. Een half uur lenen ze boeken uit en nemen ze die in. Luca (12), Jarno (12) en Frank (11) mochten vorige week het spits afbijten. Hoe dat ging? Best goed. ,,Kinderen pakken hier uit de kast een boek en wij scannen dat”, legt Jarno uit. Eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld.

  1. Voorst haalt opgelucht adem: straatverlichting langs Rijksstraatweg doet het (deels) weer
    Update

    Voorst haalt opgelucht adem: straatver­lich­ting langs Rijks­straat­weg doet het (deels) weer

    Inwoners van Voorst maakten zich de afgelopen periode zorgen over de veiligheid op de Rijksstraatweg. Wekenlang werkte de straatverlichting langs een gedeelte van de drukbereden provinciale weg niet. Dit betekende dat ook het zebrapad bij de nieuwe Coop niet verlicht was. De provincie meldde woensdagmiddag dat een aannemer het probleem heeft opgelost en dat de straatverlichting weer zou moeten werken. Maar dat bleek niet overal het geval.

Apeldoorn