Volledig scherm
© ANP XTRA

Eerste melktap van gemeente Voorst staat in Wilp

De eerste melktap van de gemeente Voorst staat in Wilp en is gisteren geopend. Iedereen kan nu zeven dagen per week verse, onbewerkte melk kopen op boerderij De Elshof aan de Zwarte Kolkstraat 22.

Melk uit de melktap is verser dan melk uit de winkel en dat proef je, verzekeren de eigenaren, Johan en Christel van de Kamp. ,,Veel van de aroma’s in melk gaan verloren door verhitting, wat gebeurt bij gepasteuriseerde melk uit de winkel. Een paar jaar geleden zagen we op vakantie in Zeeland voor het eerst een melktap. Je kon er heerlijke verse melk kopen, direct vanaf de boerderij. Je zag de koeien lopen die de melk produceerden. We waren direct enthousiast. Dat willen wij ook wel op onze boerderij, dachten we meteen.’’

Koelkast

De melktap, een grote koelkast in het melkhuisje voor de koeienstal, is open van 8.00 tot 20.00 uur en bevat ook verse eieren en pannenkoekenmeel. 

De familie Van de Kamp houdt op zondag 17 maart een open dag van 12.00 tot 16.00 uur. De melktap wordt dan officieel geopend door burgemeester Penninx.

Apeldoorn