Volledig scherm
PREMIUM
Arjen Lagerweij met op de achtergrond boven in beeld de Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer waarvan hij eigenaar is. © Ronny te Wechel/Maarten Sprangh

Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen

De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.   

De vereiste maatregelen zijn: permanente controle op het buitenterrein door personen en waar nodig actie ondernemen, de locatie van de DJ binnen (geluidsboxen) anders opstellen om ‘negatieve richtingsgevoeligheid’ te ondervangen, het totale volume van geluid controleren met een geluidsmeter en bij (dreigende) overschrijding (van toegestane geluidsniveau, red.) het volume verlagen én de bastonen bij (dreigende) overschrijding uitfilteren en reduceren.

Apeldoorn