Volledig scherm
Ter illustratie © ANP

FIOD doet inval in Voorst en haalt website factuurvervalser uit de lucht

De FIOD heeft vandaag een inval gedaan bij een bedrijf in Voorst dat facturen vervalste. Bij de inval werd beslag gelegd op de administratie. Daarnaast heeft de FIOD de website www.koopjefactuur.online geblokkeerd. Er is niemand aangehouden.

Het FIOD-onderzoek richt zich op een 46-jarige man uit de gemeente Voorst. Via zijn website maakte hij reclame voor het verdoezelen van privé-uitgaven. Ondernemers konden vervalste facturen kopen tegen betaling van 15% commissie. Privé-uitgaven zouden op die manier als zakelijke uitgaven in de belastingaangifte kunnen worden verwerkt. Ook zou de in rekening gebracht btw teruggevraagd kunnen worden bij de fiscus.

Volgens de FIOD is hierbij sprake van valsheid in geschrift en belastingfraude. Dat is strafbaar. De FIOD doet verder onderzoek naar 46-jarige man onder leiding van het Functioneel Parket. Hierbij wordt ook gekeken naar de klanten die gebruik hebben gemaakt van de ‘diensten’ van de aanbieder.

  1. Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaanse wagen
    PREMIUM
    VIDEO

    Laatste wens komt uit voor ernstig zieke Roy (47) uit Twello: nog één ritje in Amerikaan­se wagen

    Amerikaanse auto's zijn z'n lust en zijn leven. Hij bezat ze, sleutelde eraan. Tot Roy van den Bosch (47) uit Twello vijf jaar geleden wordt getroffen door een hersenbloeding. Het is direct foute boel volgens de artsen. Ouders Jose en Eddie krijgen te horen dat hij nog wellicht drie maanden te leven heeft. Vijf jaar later en vele hersenbloedingen en TIA's verder is Roy er nog steeds. Deze zondag komt een ultieme wens voor hem uit: nog één ritje in een Amerikaanse wagen.

Apeldoorn