Edi van Gelder voor het gebouw waar zijn familie 87 jaar geleden een restaurant had, Het wapen van Gelderland.
Volledig scherm
PREMIUM
Edi van Gelder voor het gebouw waar zijn familie 87 jaar geleden een restaurant had, Het wapen van Gelderland. © Ruben Meijerink / fotobewerking de Stentor

Gedenksteen vult de leegte van omgebrachte Joodse familie: ‘Vader hield hoop dat hij zijn familie terug zou zien’

Het is een tragisch familieverhaal dat na 77 jaar nog steeds zijn sporen achterlaat bij broers Jacques (64) en Edi (57) van Gelder. Opa, oma en oom, afkomstig uit het dorp Voorst, werden vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz. De enige overlevende van het gezin was hun vader, Jacques sr. ,,Tijdens Dodenherdenking was het nachtmerrietijd.”

0 reacties

 1. GA Eagles na corona-ellende met alle toeters en bellen naar Klein Milanello in Terwolde: ‘We hebben weer vlees met jus’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  GA Eagles na corona-ellende met alle toeters en bellen naar Klein Milanello in Terwolde: ‘We hebben weer vlees met jus’

  Een paar besloten wedstrijden en zelfs trainingen achter een gesloten hek. Geen fans. Geen reuring. De traditionele voorbereiding van GA Eagles in Terwolde was de afgelopen twee jaar vanwege corona een doodse, sfeerloze bedoening. Maar nu klinken weer luid alle toeters en bellen: er komt als vertrouwd een traditionele, drukke voetbalzomer in Terwolde. En de gastheer is daar maar wat blij mee.
 2. Twee jaar na protesten komen toch maatregelen tegen hardrijders in Voorst: ‘Werd tijd’
  PREMIUM

  Twee jaar na protesten komen toch maatrege­len tegen hardrij­ders in Voorst: ‘Werd tijd’

  Buurtbewoners met geknutselde verkeersborden, kinderen die verkeer tot kalmte maanden en zelfs inwoners die met een lasergun in de weer gingen. Het was twee jaar geleden het decor van de Rijksstraatweg in Voorst. Inwoners waren helemaal klaar met auto’s en vrachtwagens die de snelheidslimiet overtreden en vroegen om maatregelen. Die snelheidsremmende maatregelen lijken er nu dan toch eindelijk te komen.

Apeldoorn