Volledig scherm
Ground Zero Bussloo 2017 © Erna Lammers

Geen politie bij Ground Zero Festival op Bussloo

Het Ground Zero Festival op Bussloo moet het dit weekend doen zonder politie-agenten die de openbare orde en veiligheid bewaken. Dat meldt Politievakbond ACP.

De bonden roepen de ingeroosterde politiemedewerkers op zich tijdens het evenement met andere taken bezig te houden, 'bij voorkeur op enige afstand van het festivalterrein'.

Ground Zero is een groot evenement met hardcore- en hardstyle-muziek in de openlucht, op recreatieterrein Bussloo. Het heeft komend weekend plaats.

Administratie

Het wegblijven van de politie is een protest van de bonden tegen de capaciteitsproblemen bij de Nationale Politie.

Agenten gaan bijvoorbeeld administratief werk in Zutphen, Deventer of Apeldoorn doen, kondigt ACP aan. 'Ingrijpen gebeurt alleen als de openbare orde (zeer) ernstig in gevaar is, de veiligheid van de beveiligers van het evenement in het geding is en na PRIO 1-meldingen over gebeurtenissen op het festivalterrein.'

  1. Voorst pakt viering 75 jaar bevrijding groots aan

    Voorst pakt viering 75 jaar bevrijding groots aan

    Het naspelen van de historische landing van het prinselijk gezin op luchthaven Teuge moet één van de hoogtepunten worden van de viering van 75 jaar vrijheid in Voorst. De gemeente besteedt hier in 2020 uitvoerig aandacht aan. Belangstellenden kunnen onder meer evenementen, exposities, lesprogramma’s en een interactieve fietsroute verwachten. Zelf steekt de gemeente hier 50.000 euro in. Daarnaast mikt zij op 82.000 euro subsidie van de provincie voor twee centrale projecten.

Apeldoorn