Volledig scherm
Ground Zero Bussloo 2017 © Erna Lammers

Geen politie bij Ground Zero Festival op Bussloo

Het Ground Zero Festival op Bussloo moet het dit weekend doen zonder politie-agenten die de openbare orde en veiligheid bewaken. Dat meldt Politievakbond ACP.

De bonden roepen de ingeroosterde politiemedewerkers op zich tijdens het evenement met andere taken bezig te houden, 'bij voorkeur op enige afstand van het festivalterrein'.

Ground Zero is een groot evenement met hardcore- en hardstyle-muziek in de openlucht, op recreatieterrein Bussloo. Het heeft komend weekend plaats.

Administratie

Het wegblijven van de politie is een protest van de bonden tegen de capaciteitsproblemen bij de Nationale Politie.

Agenten gaan bijvoorbeeld administratief werk in Zutphen, Deventer of Apeldoorn doen, kondigt ACP aan. 'Ingrijpen gebeurt alleen als de openbare orde (zeer) ernstig in gevaar is, de veiligheid van de beveiligers van het evenement in het geding is en na PRIO 1-meldingen over gebeurtenissen op het festivalterrein.'

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

Apeldoorn