Arjen Lagerweij (Gemeente Belangen) neemt het initiatief voor een nieuwe coalitie in de gemeente Voorst. Links achter hem zit Robert Bosch. Hij is nu wethouder in de gemeente Lochem, maar was tot voor kort fractievoorzitter van Gemeente Belangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Arjen Lagerweij (Gemeente Belangen) neemt het initiatief voor een nieuwe coalitie in de gemeente Voorst. Links achter hem zit Robert Bosch. Hij is nu wethouder in de gemeente Lochem, maar was tot voor kort fractievoorzitter van Gemeente Belangen. © Ronald Hissink

Gemeente Belangen aan zet in Voorst ondanks ‘zuur en akelig gevoel na verkiezingen’

Na de verkiezingen is het tijd om te formeren in Voorst. Maar de partijen laten zich nauwelijks in de kaart kijken. Verliezer Gemeente Belangen staat in ieder geval niet te springen. Toch neemt de nog altijd grootste partij het initiatief. ,,We kunnen ons niet voorstellen dat andere mensen met ons in het huwelijksbootje willen stappen.’’

5 reacties

 • Jürgen Wolff van Wulfing

  6 maanden geleden
  Correctie: Het CDA is uit de coalitie gezet betreffende de randweg. Dat dien ik keer op keer te vermelden. GB en D66 vonden dat gemakkelijker dan een stevige dialoog aangaan met het CDA over het 'waarom niet' en hadden aansluitend het persbericht al klaarliggen om te communiceren dat het CDA eruit gestapt zou zijn. #DatVindenWijHeelBijzonder!
 • H.A.M. ter Braak

  6 maanden geleden
  Ipv in de spiegel te kijken huilt GB in het openbaar. De beslissingen en opvattingen vanuit GB afgelopen 4 jaar bevallen de inwoners niet. De uitslag laat zien dat de inwoners geen randweg willen en een ander beleid. Dat kan met GB maar dan moeten zij bereid zijn hun beleid om te gooien en samen te werken. Na 4 jaar praktisch alles alleen te hebben beslist zal dat niet meevallen. Daarom maar 3 andere partijen als bestuur.
 • Petra van Schaik

  6 maanden geleden
  Ik geloof er niets van dat Gemeente Belangen zetels verloren heeft door de verkiezingscampagne. Het zit hem veel meer in het door willen drukken van de randweg, terwijl de inwoners van Twello daar het niet mee eens zijn. Zo ook de enorme extra uitgaven van het gemeentehuis t.o.v de begroting is volgens mij een enorme doorn in het oog. En dan met het oog op de toekomst, nieuwe woningen waar veel natuurschoon voor moet wijken. Zoek eerst naar alternatieven.
 • Julius Bruins

  6 maanden geleden
  Persoonlijk vind ik "Voorst, Gemeente Twello" logischer klinken dan "Twello, Gemeente Voorst". Ik denk dat dat een mooie insteek voor de volgende Gemeenteraadsverkiezingen is, het is een beetje absurd om een klein gehucht als Voorst de boventoon te laten voeren boven een werelddorp als Twello.
 • Henk Hartman

  6 maanden geleden
  enige vorm van reflectie ontbrak nog al bij de verliezende partijen .Vooral het zuur overheerste . Jammer en onnodig , wees een vent en neem je verlies... de kiezer heeft dit namelijk zo besloten. Aan slachtoffer gedrag heeft niemand iets
 1. Muziek, show en selfies op oranje loper: Iedereen is nu al trots op Apeldoorn (en WK volleybal moet nog beginnen)
  PREMIUM
  Met video
  1

  Muziek, show en selfies op oranje loper: Iedereen is nu al trots op Apeldoorn (en WK volleybal moet nog beginnen)

  Alles wat maar een beetje met Apeldoorn te maken heeft liep er zo trots als een pauw bij op het Marktplein in Apeldoorn. Oké, de 3500 mensen waarop gehoopt werd, stonden er niet tijdens de teampresentatie van de 24 deelnemende landen aan het WK volleybal, maar toch was de belangstelling groot en de sfeer topsportwaardig. ,,Ik ben ontzettend trots, nu al.”