Gert Jan uit Twello vraagt vanwege lockdown om vrijuit te kunnen wildplassen: ‘Goed voor de natuur’

VIDEOWe leven de afgelopen tijd van lockdown naar lockdown. Vervelend voor ondernemers natuurlijk, maar bijkomend nadeel is dat je nergens meer terecht kan bij hoge nood. Gert Jan Jansen (69) uit Twello pleit daarom met zijn ‘Nederlands Wildplas Gilde’ voor het gedogen van wildplassen op bepaalde plekken. ,,En het is ook nog eens goed voor de natuur!”

11 reacties

 • H.A.M. ter Braak

  1 jaar geleden
  @Joost Boswijk: waarom denkt u dat er riolering is aangelegd in der tijd? Omdat de natuur zoveel voordeel had van de in openbaar urinerende mensen? Ziekten, plagen en ongedierte waren het gevolg van het ontbreken van riolering. Daarnaast erken ik wel dat de toiletgaande mens meer schade aanricht aan de natuur, vandaar ook de verordening binnen de bebouwde kom niet te urineren. Dus u weerspreekt uzelf eigenlijk in uw reactie. Stop meer vervuiling door de mens. Urine is te zuur om gezond te zijn.
 • Joost Boswijk

  1 jaar geleden
  Ik vraag me af waarom wordt gedacht dat het niet goed voor de natuur is. Waar denkt u dat dieren de afgelopen driehonderd miljoen jaar hun afvalproducten loosden? Moderne riolering stamt uit de tweede helft van de negentiende eeuw en dan alleen in de steden. Daarvoor lieten onze voorouders hun water over eigen en andermans akkers en de natuur lopen. Als het gaat over schade aan de natuur, is het duidelijk dat de toiletgaande mens de grootste schade heeft aangericht en nog steeds aanricht.
 • Bart Alpha

  1 jaar geleden
  Ik vraag mij af waarom Gert Jan denkt dat het goed voor de natuur is. Als ik in de tuin kijk, dan gaat het met de planten waar katers tegen aansproeien toch echt minder goed.
 • Ongeveer Precies

  1 jaar geleden
  Goed voor de natuur ja? Als je kijkt wat voor massa’s medicamenten mensen al slikken voor simpele kwaaltjes, durf ik nog wel te twijfelen of dit wel zo goed is voor de natuur. Het wegfilteren van medicijnresten bij de rioolwaterzuivering is tegenwoordig een aanzienlijk probleem omdat het allemaal in oppervlaktewater terecht komt.
 • H.A.M. ter Braak

  1 jaar geleden
  @SR Ramon: wel als het gedoogd wordt. Dan staat het iedereen vrij om te plassen. Overigens erken ik een blaasprobleem wel, maar daar kan deze man zelf ook rekening mee houden bij zijn wandeling toch? Buiten de bebouwde kom is er meer ruimte om te wandelen (en te plassen), maar deze heer wil dan weer per se wildplassen binnen de bebouwde kom. Het heet niet voor niks zo: dat is omdat we er wonen en leven.