Volledig scherm
© Anke Verbakel

Geschokte buren van bejaarde (83) uit Klarenbeek: Je ergste nachtmerrie

KLARENBEEK - Plaatsgenoten van de 83-jarige vrouw uit Klarenbeek (Voorst) die vier dagen in haar tuin heeft gelegen, zijn met stomheid geslagen dat het slachtoffer het heeft overleefd. ,,Dit is echt een sterke vrouw. Dat doe ik haar niet na”, reageert de plaatselijke bakker.

De vrouw ligt naar verluidt nog altijd in het ziekenhuis, maar maakt het volgens de politie naar omstandigheden goed. Agenten kregen maandag een melding dat de bewoonster van een afgelegen woning al een paar dagen niet meer was gezien. Toen de politie poolshoogte nam, troffen ze de vrouw onderkoeld aan in haar omvangrijke tuin.

Alarm
Ze bleek vrijdag 21 oktober te zijn gevallen. Het slachtoffer kon niet meer overeind komen en had geen telefoon bij zich. Omdat ze zich niet lekker voelde, had ze zich toevallig die dag flink warm aangekleed. Dat is waarschijnlijk haar redding geworden.
,,Ze heeft een engeltje op haar schouders gehad”, zegt een plaatsgenoot. Die leeft ook mee: ,,Wat zal ze bang zijn geweest, zo alleen in het donker.” Een 78-jarige dorpsgenoot: „Dit is toch je ergste nachtmerrie. Ik moet nu ook maar snel regelen dat ik een alarmeringssysteem bij me draag. Dit wil je niet meemaken.”

Apeldoorn