Arend Jansen.
Volledig scherm
Arend Jansen. © FOTO HISSINK

Gewipte Arend Jansen wil met eigen lijst alsnog terugkeren in de raad Voorst

Hij blijft CDA-lid, maar raadslid Arend Jansen doet op 21 maart wel los van 'zijn' partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Voorst.  

Twellonaar Arend Jansen (71) werd eind vorig jaar door de Voorster CDA-afdeling bij het grofvuil gezet. Van alle mensen die zich aanmeldden, werd alleen hij niet op de lijst gezet. Daarom is er nu - uit nood geboren - de Lijst Arend Jansen. Met oud CDA-fractievoorzitter in Voorst Leo van Aalen (82) als lijstduwer, probeert de zeventiger nu volledig op eigen kracht een zetel te bemachtigen: ,,Ik doe dit werk om op te komen voor mensen, vooral aan de onderkant van de samenleving. Dat werk is nog niet klaar."

Een eigen lijst, geen eigen partij. Want: ,,Ik blijf een CDA'er", zegt Jansen. ,,Maar net als de afgelopen vier jaar, maak ik mijn eigen afwegingen. Zo stemde ik tegen handelswijze van de gemeente rond de vluchtelingenvilla, omdat ik dat geen goed voorbeeld vond voor de burger." 

Gemeentehuis

Een punt waar Jansen in de toekomst lijkt af te gaan wijken van 'zijn' CDA, is op de plannen voor het Voorster gemeentehuis. Er zijn plannen voor een miljoenen kostende verbouwing of nieuwbouw. Jansen: ,,Ik ben tegen een nieuw gemeentehuis. Natuurlijk, het is nodig het huidige te renoveren zodat het weer aan de eisen voldoet. Maar wel zo doelmatig en sober mogelijk."

Apeldoorn