Volledig scherm
Het kassencomplex aan de Terwoldseweg in Twello. © Ronny te Wechel

Glastuinder in Twello moet verkassen voor drie woningen (maar dat heeft geen haast)

Het 10.000 meter grote kassencomplex aan de Terwoldseweg in Twello maakt over een aantal jaar plaats voor drie woningen. Dat is althans het plan van eigenaren Willem Diks en Annemiek Goossens. Het Voorster college staat hier positief tegenover. Het stel gaat dit plan nu samen met onder anderen een architect en landschapsarchitect verder uitwerken.

Plantenveredelaar Schoneveld Breeding huurt het kassencomplex sinds 2011 en heeft een contract met Diks tot eind 2022. Diks zegt zeker niet aan te willen sturen op een vroegtijdig vertrek van de huurder en houdt de optie van een contractverlenging open. ,,Ik wil me daarom nu niet vastpinnen op een jaartal waarin de kassen gesloopt gaan worden”, aldus Diks. Peter van de Poll van Schoneveld Breeding: ,,We zijn op de hoogte van de plannen en weten dat we er een keertje uit moeten. Alles gaat in goed overleg.” 

Diks zegt al wel een jaar of tien met de gedachte te spelen woningen te laten bouwen op de kassenlocatie. Vorig jaar werd hij benaderd door Fokko Agteres uit Twello. Agteres, die een adviesbureau voor ruimtelijke ordening heeft, bood zijn hulp aan bij het opstellen van een herontwikkelingsplan. Dat gaat vooralsnog uit van een oranjeriewoning,  tuinmanswoning en kaswoning.

Esthetiek

Wethouder Arjen Lagerweij is enthousiast: ,,Met dit plan geef je straks de hele buurt een lift en verfraai je de entree van Twello. Het moeten qua esthetiek wel woningen worden die passen in het landschap en ze moeten één geheel vormen.”

  1. Lintje voor Klarenbeekse voorvechter van betere leefomstandigheden Roemeense paarden
    PREMIUM

    Lintje voor Klarenbeek­se voorvech­ter van betere leefomstan­dig­he­den Roemeense paarden

    Een krantenartikel in 2008 over het leed van werkpaarden in Roemenië greep Miriyam Daggelders zeer aan. De Klarenbeekse reisde met drie vriendinnen af naar het land om met eigen ogen te bekijken onder welke omstandigheden deze dieren daar leven. ,,We hebben heel veel ellende gezien. Terug in Nederland hebben we eerst geprobeerd aansluiting te zoeken bij een grote organisatie. Dat lukte niet en daarom zijn Maartje Weesie en ik op 1 september 2009 naar de notaris gestapt om Stichting Roemeense Paarden in Nood op te richten.”

Apeldoorn