Volledig scherm
© Cees Baars

Groei Thermen Bussloo bijna in kannen en kruiken

BUSSLOO - Een zoutwaterbad, een extra sauna, meer parkeergelegenheid en een flinke aanbouw bij het bestaande hotel; Thermen Bussloo gaat de komende jaren uitbreiden.

De gemeente Voorst staat achter het totale inpassingsplan zoals Thermen dat heeft gepresenteerd. De eerste werkzaamheden starten al komend voorjaar. Voor het parkeerterrein aan de westkant van het recreatiegebied werden onlangs zomaar 200 bomen gekapt. Dat was tegen het zere been van omwonenden en ook bij wethouder Arjen Lagerweij (Gemeente Belangen) kwam stoom uit de oren.

Vergunning
De daar geplande parkeerplaats voor Thermen is volgens de gemeente namelijk vergunningsplichtig. Thermen en gebiedsbeheerder Leisurelands bestrijden dat, en zij krijgen nu hun zin. Onder enkele voorwaarden waaronder het gebeurt, mag het parkeerterrein er nu gewoon komen. De gemeente heeft daarvoor uitonderhandeld dat de nieuwe parkeerplaats verdiept wordt aangelegd. Daarnaast komt er begroeiing rond de parkeerhavens en ook de verlichting aangepast.

Procedure
Voor de nieuwbouw van het hotel moet dus nog wel een hele procedure worden doorlopen. Volgens Lagerweij is 'formeel' daarom nog niets zeker: "Vergelijk het met een huis. Wij zeggen nu: we vinden het goed dát je een huis gaat bouwen. Maar hoe groot en hoe hoog dat huis mag worden, dat moet allemaal nog worden besloten. We hebben een positieve grondhouding, meer niet."

Thermen Bussloo gaat de uitbreidingsplannen binnenkort toelichten aan de omwonenden.

Apeldoorn