Alineke Ros van voorwaarts in actie tegen Fortissimo.
Volledig scherm
Alineke Ros van voorwaarts in actie tegen Fortissimo. © Ronny te Wechel

Handballers van Voorwaarts Twello bij de laatste vier in bekertoernooi

Voorwaarts is doorgedrongen tot de halve finales van het bekertoernooi. De handbalsters van Maurice Feringa waren woensdagavond een maatje te groot voor Fortissimo, dat afgelopen weekeinde promotie naar de eredivisie veiligstelde. Het werd 27-19. ,,We horen als Voorwaarts gewoon bij de laatste vier van Nederland!”

De overwinning is goed voor het zelfvertrouwen van de Twellose ploeg, die nog hard moet strijden tegen degradatie uit de eredivisie. ,,Die nacompetitie is voor ons veel belangrijker”, besefte Feringa. ,,Maar deze zege is een mooie opsteker. Ik vond ons een niveau hoger dan Fortissimo. In het laatste kwartier heb ik veel speelsters rust kunnen geven.”

Uitblinkers

De sleutel tot de overwinning lag in de dekking. De tweede helft concentreerde de Twellose verdediging zich op één speelster. ,,Amy Oostveen, voorheen VOC, is de beste speelster bij Fortissimo. Haar hebben we na rust uitgedekt. We konden daardoor de ene na de andere break-out lopen.” Opbouwster Ellen van der Scheer en keepster Lieke van der Linden staken erbovenuit. ,,Maar ik wil niet te veel de uitblinkers benoemen, we waren echt collectief sterk.”

Voor Melissa van Delsen duurde het optreden tegen Fortissimo maar kort. De opbouwster stopt na dit seizoen met handballen vanwege een chronische enkelblessure, maar raakte ditmaal aan haar andere voet geblesseerd. ,,Ik sta alleen in de dekking in het veld, maar na drie keer verdedigen zat het er al op voor mij. Ik klapte door mijn goede enkel. Hij is nu dik, klopt en doet pijn, maar ik hoop dat mijn brace de grootste klap heeft opgevangen.” 

De euforie van de winst overstemde de pijn. ,,Dit is zo lekker. We zijn nog nooit zo ver gekomen. We hopen Quintus of Volendam in de volgende ronde te treffen. En dan Handbal Venlo in de finale.”

Apeldoorn