Voorst krijgt er acht gedecoreerden bij.
Volledig scherm
Voorst krijgt er acht gedecoreerden bij. © RV

Het regent lintjes in Voorst: 8 inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Het zal je gebeuren dat je uit het niets gebeld wordt door de burgemeester. Vandaag overkwam het acht inwoners van de gemeente Voorst. Aan burgemeester Jos Penninx de eer hun op de hoogte te brengen van hun nieuwe titel: Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Op een later moment zal de officiële uitreiking plaatsvinden. 

Anton Haagen (76) en Trees Haagen-van Gurp (79) uit Twello zetten zich al 51 jaar in als vrijwilligers voor de St. Martinuskerk in Twello, sinds 2013 ook voor de Stichting Bouwen met Bouma's en ze zijn sponsoren van de Stichting Deventer-Roemenië. In het verleden zijn ze actief geweest bij de Stichting De Vreugdezaaiers, de Oecumenisch Beraad Twello en individueel bij Mens en Werk (voorheen Kerk in Samenleving), de Heilige Hartkapel in Twello en de Stichting Vluchtelingenwerk.

Henk Marsman (69) uit Voorst is sinds 1986 actief als vrijwilliger bij de Stichting Molen De Zwaan en al 8 jaar bij de Stichting Dorpshuis Voorst. In het verleden konden o.a. Carnavalsvereniging het Möllepeerd, Stichting Kermis en Oranjefeest Voorst, PSV De Oortveldruiters en De Benring op hem rekenen.

Marien Ruijsch (60) uit Empe is oprichter van de kerktelefoon en inmiddels ruim 27 jaar verbonden aan de protestante gemeente van Voorst en Brummen. Ook zijn vrijwilligerswerk voor Stichting Dorpshuis Voorst, Restauratiefonds Reskevo en zijn vroegere inzet voor zangkoor Zingt den Heer Voorst mag niet onbenoemd blijven. 

Riek Mulder-Tiedink (75) uit Klarenbeek is actief geweest bij de oprichting van de Judoclub Klarenbeek en was ruim 13 jaar secretaris van de Katholieke Plattelandsvrouwen Organisatie. Intussen is ze al 34 jaar vrijwilliger bij de HH. Franciscus en Clara parochie en sinds 2014 bij Het Boshuis. 

Joop Jansen (76) uit Klarenbeek zorgt samen met zijn echtgenote voor zijn drie kleinkinderen sinds hun dochter en haar man in 2014 zijn overleden. Hij combineert dit met zijn vrijwilligerswerk voor de Fair Play commissie van sportclub Klarenbeek en de HH. Franciscus en Clara parochie.

Martin Buitenhuis (71) uit Klarenbeek heeft zich 43 jaar ingezet bij de vrijwillige brandweer en is 37 jaar actief geweest bij S.C. Klarenbeek. Inmiddels zet hij zich al lange tijd in voor begraafplaats Het Heidepark, de HH. Franciscus en Clara parochie en Het Boshuis.  

Dinie Mensink-Hekkert (81) uit Wilp ontvangt een lintje voor de mantelzorg voor haar echtgenoot, die sinds de jaren '60 lijdt aan MS, en haar inmiddels overleden moeder. Kenmerkend voor haar doorzettingsvermogen is de aanschaf van een rolstoelauto op 80-jarige leeftijd. 

  1. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
    PREMIUM

    Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

    De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.

Apeldoorn