Volledig scherm
PREMIUM
'Monniken’ lieten met Jan Terlouw een lang dik touw - teken van verbondenheid én individuele kracht - door de handen gaan, bij wijze van ‘onthulling’ van het beeld van Lebuinus in Wilp. © Ronny te Wechel

‘Idealist’ Lebuinus kijkt weer uit over IJssel

Een millenium, twee eeuwen en pakweg zestig jaar na dato kijkt Lebuinus bij Wilp weer uit over het IJssellandschap. Niet in eigen persoon uiteraard, maar als beeldhouwwerk, vervaardigd door Theo Schreurs. Het beeld, naast de dorpskerk in Wilp, is zondag ingewijd.

Het idee voor een beeld van de heilige Lebuinus komt van Cora Sens en Eibert de Ruiter, respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van de stichting In het voetspoor van Lebuinus, die ook de vorige jaar in gebruik genomen wandelroute onder haar hoede heeft. Burgemeester Jos Penninx van Voorst kan het idee waarderen. ,,Geweldig: een hommage aan Lebuinus in de vorm van een beeld en een wandelpad in het groene hart van de Stedendriehoek.”

  1. Angelique is verkeersregelaar bij Olympia's Tour: met een glimlach blijkt iedereen blij
    PREMIUM
    Video

    Angelique is verkeersre­ge­laar bij Olympia's Tour: met een glimlach blijkt iedereen blij

    Verkeersregelaars: Van die mensen die vrijwillig een weg afzetten om vervolgens van alles naar hun hoofd geslingerd te krijgen omdat niemand er tegenwoordig meer van gediend is even stil te moeten staan. Is dat beeld juist? Vandaag helpt verslaggever Angelique Rondhuis een handje bij de etappe van Olympia's Tour door de gemeente Voorst. Drie keer moet de weg dicht voor het overige verkeer om de wielrenners door te laten.

Apeldoorn