Volledig scherm
Op het AOC Oost in Twello hebben ze de hoop nog niet opgegeven dat er op de ijsbaan geschaatst kan worden.

IJsmeester in Twello blijft hopen op eerste schaatsuurtjes

TWELLO - IJsmeester Gerrit Rutgers van de IJsbaan Twello heeft zijn handen al dagen lang vol aan het weren van jeugd van de kwetsbare ijsvloer achter het gemeentehuis. Het meest te stellen heeft hij met 'brutale rakkers van een jaar of vijftien'.

,,Zij beseffen niet dat ze het verpesten voor mensen die hier willen schaatsen'', verzucht de ijsmeester. ,,Ze trappen het ijs aan de kant kapot.'' Donderdag was het ijs op de circa 300 meter grote baan drie à vier centimeter dik. Hoewel het 's middags al licht dooide, koestert Rutgers nog wel degelijk hoop dat er een dezer dagen in Twello geschaatst kan worden. Hij houdt zich vast aan de jongste weervoorspellingen die gunstiger zijn dan die van begin deze week.

De IJsbaan Twello is een initiatief van een aantal buurtbewoners. Zij, en veel schaatsliefhebbers met hen, wachten al jaren op het 'It Giet Oan'-moment. Tot nu toe was het volgens Rutgers telkens 'net niet'. Hopelijk geldt ook in dit geval dat de aanhouder wint.

Volledig scherm
© Gerrit Rutgers
Volledig scherm
© Gerrit Rutgers
Volledig scherm
© De IJsbaan Twello is nog niet open geweest.Tips: 0570-686441/snippers@destentor.nl
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.

Apeldoorn