Jan Bouwmeester bouwt zijn eigen landgoed, en mag straks begraven worden op zijn eigen land, onder de grote eikenboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Bouwmeester bouwt zijn eigen landgoed, en mag straks begraven worden op zijn eigen land, onder de grote eikenboom. © Kevin Hagens

Jan wil straks achterop eigen land, onder door opa geplante eikenboom, begraven worden

Midden op het land van Jan Bouwmeester in Wilp-Achterhoek, onder de grote eik die zijn opa plantte rond 1900 komt de nieuwe grafheuvel, waar zijn familie begraven mag worden. Jans moeder werd dit weekeinde 96, dus de goedkeuring van de gemeente Voorst om een eigen begraafplaats te mogen maken komt geen dag te vroeg. 

Het is de ultieme liefde voor zijn geboortegrond. Jan Bouwmeester boetseert zijn grond naar zijn hand. Het begraafplaatsje ziet er nu nog niet uit zoals Bouwmeester het voor ogen heeft. De contouren van een bospad zijn er. De elzen groeien hard. Op het deel waar straks begraven mag worden is 30 kuub zand gestort. Je ziet er nauwelijks wat van terug, maar de verhoging zorgt ervoor dat het graf niet in het grondwater terecht komt. 

  1. Schapen van Deventer Schaapskudde onthoofd en geslacht in Wilp
    PREMIUM
    VIDEO

    Schapen van Deventer Schaapskud­de onthoofd en geslacht in Wilp

    Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”

Apeldoorn