Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens de jaarlijkse Koningsspelen vorig jaar bij basisschool De Vijfmaster in Veghel.
Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens de jaarlijkse Koningsspelen vorig jaar bij basisschool De Vijfmaster in Veghel. © ANP

Koning opent de Koningsspelen in... Twello

Koning Willem-Alexander opent vrijdagmorgen 20 april de zesde editie van de Koningsspelen in Twello. Dat doet hij in Brede School De Fliert. 

De koning schuift aan bij het ontbijt, geeft het startsein en bezoekt enkele sportieve activiteiten.

Dolenthousiast

,,Geweldig voor de drie basisscholen met wie we sinds dit jaar gezamenlijk in De Fliert zitten”, jubelde Ellen IJsseldijk, directrice van de Kleine Wereld, nadat ze het nieuws donderdagmiddag eindelijk naar buiten mocht brengen. 

,,Ik wist het al een maand. We hebben allerlei gesprekken gevoerd, maar moesten wachten met iedereen inlichten tot de Rijksvoorlichtingsdienst een bericht naar buiten deed. Ik heb net alle teamleden ingelicht. Iedereen is dolenthousiast.”

1,2 miljoen kinderen

De Koningsspelen werden voor het eerst georganiseerd in 2013. Dat gebeurde ter gelegenheid van de inhuldiging van Willem-Alexander als koning.

De Koningsspelen gaan over bewegen voor kinderen. Alle basisscholen mogen zelf bepalen hoe ze dit vormgeven. De dag begint traditioneel met het Koningsontbijt. De coördinatie is in handen van de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.

Dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6.000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Het gaat om basisschoolleerlingen uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

Apeldoorn