Koopjesjagers slaan toe bij leegverkoop Intratuin Twello: ‘Een dubbel gevoel’

videoWaar normaal gesproken de kerstroute de klantentrekker is rond deze tijd van het jaar, is het nu de allerlaatste leegverkoop die klanten naar de Intratuin aan de Burgemeester van der Feltzweg in Twello trekt.

Enorme, lege winkelhallen met in het midden nog een paar stellingen vol overblijfselen zoals paarse kerstballen, kunstbloemen en sneeuwruimers. Het zijn de laatste artikelen die bij de Intratuin per bieding over de toonbank gaan. ,,We hebben onder andere zo’n dertig canvasschilderijen op de kop getikt”, zegt Marco Knop. Samen met zijn vriendin gaan ze met een overvolle winkelwagen de stellingen langs op zoek naar koopjes. ,,Leuk om nog eens weg te geven.”

,,De vrouwen gaan meestal voor de tierelantijntjes, terwijl de mannen vaak rechtstreeks naar de technische snufjes stappen”, lacht vestigingsmanager Twan Jongbloets. ,,Een paar weken geleden waren de meeste artikelen al verkocht, toen gingen met name de iets duurdere technische producten met hoge korting weg. We zijn nu echt bijna leeg. Alles wat op dit moment nog in de bakken ligt is met 80 tot 90 procent afgeprijsd en wordt per bod verkocht. Je ziet dat mensen echt inslaan, net een uitdragerij”, vertelt Jongbloets. ,,Diverse artikelen zie je bijvoorbeeld al op Marktplaats aangeboden worden.”

Dubbel

De lege hallen geven de medewerkers van het tuincentrum een dubbel gevoel. ,,We weten het natuurlijk al lang en we zijn druk bezig in het nieuwe pand, maar die lege winkel voelt toch vreemd. We zijn er dan ook wel aan toe om het nieuwe pand te laten shinen.” Alle dertig medewerkers gaan mee naar de nieuwe vestiging aan de Weg door Zuid-Salland. ,,Met een dubbel zo grote oppervlakte van zo’n 11.000 vierkante meter breiden we uit naar zo’n 70 medewerkers. In de nieuwe winkel gaan we ons volledig richten op de beleving.”

Caissière Natascha van Brink werkt al zestien jaar bij deze Intratuin. ,,Ik kom toch even langs om nog afscheid te nemen van het pand. We hebben zin in de verhuizing, maar het is ook spannend. Dit was zo’n knus team en straks wordt het allemaal een stuk groter. Zondag hebben we een personeelsfeestje om het te vieren en af te sluiten.”

Zaterdag is de winkel nog tot 18.00 uur geopend om de laatste klanten de kans te geven op artikelen te bieden. Het oude pand dient de komende periode als opslagruimte voor de vier Intratuinvestigingen uit de omgeving.

Volledig scherm
Bij de Intratuin in Twello moet alles weg. © De Stentor Ronny te Wechel
}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Apeldoorn