Koperdieven sloegen opnieuw toe bij Ons Gebouw in Klarenbeek.
Volledig scherm
Koperdieven sloegen opnieuw toe bij Ons Gebouw in Klarenbeek. © Han Edelman

Koperdieven weten van geen ophouden in Klarenbeek

Inmiddels is-ie het helemaal zat: koperdieven weten van geen ophouden bij Ons Gebouw in Klarenbeek, het voormalige dorpshuis waar Han Edelman en zijn vriendin later dit jaar gaan wonen. Voor derde keer hadden criminelen het afgelopen nacht voorzien op het waardevolle metaal aan zijn pand.

Eerst gingen ze er in april met het volledige gekromde dakje op een luifel vandoor. Deze week constateerde hij dat ze in de nacht van woensdag een nieuwe poging hadden gedaan, die weliswaar niet was gelukt maar waardoor zijn installateur wel schade moest herstellen. Afgelopen nacht gingen ze er vandoor met een deel van de koperen beplating bij een andere ingang.

Zijkant

,,Nu was de zijkant aan de beurt’’, zucht Edelman. ,,Grotendeels is dit koper gestolen.’’ En net als afgelopen week probeerden de onverlaten opnieuw om ook het dakje weer buit te maken. Weer lukte dat niet en weer is er wel schade aangericht.

,,De installateur heeft voorgesteld om het werk pas af te ronden als wij er wonen en de honden actief zijn’’, zegt Edelman. ,,Ik overweeg nu om samen met mijn afgerichte hond tijdens de verbouwing alvast te overnachten in Ons Gebouw, zodat dit ‘s nachts niet onbeheerd is.’’

 1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
  PREMIUM

  Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

  De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”
 2. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
  PREMIUM

  Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

  De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.

Apeldoorn