Volledig scherm
Koperdieven sloegen opnieuw toe bij Ons Gebouw in Klarenbeek. © Han Edelman

Koperdieven weten van geen ophouden in Klarenbeek

Inmiddels is-ie het helemaal zat: koperdieven weten van geen ophouden bij Ons Gebouw in Klarenbeek, het voormalige dorpshuis waar Han Edelman en zijn vriendin later dit jaar gaan wonen. Voor derde keer hadden criminelen het afgelopen nacht voorzien op het waardevolle metaal aan zijn pand.

Eerst gingen ze er in april met het volledige gekromde dakje op een luifel vandoor. Deze week constateerde hij dat ze in de nacht van woensdag een nieuwe poging hadden gedaan, die weliswaar niet was gelukt maar waardoor zijn installateur wel schade moest herstellen. Afgelopen nacht gingen ze er vandoor met een deel van de koperen beplating bij een andere ingang.

Zijkant

,,Nu was de zijkant aan de beurt’’, zucht Edelman. ,,Grotendeels is dit koper gestolen.’’ En net als afgelopen week probeerden de onverlaten opnieuw om ook het dakje weer buit te maken. Weer lukte dat niet en weer is er wel schade aangericht.

,,De installateur heeft voorgesteld om het werk pas af te ronden als wij er wonen en de honden actief zijn’’, zegt Edelman. ,,Ik overweeg nu om samen met mijn afgerichte hond tijdens de verbouwing alvast te overnachten in Ons Gebouw, zodat dit ‘s nachts niet onbeheerd is.’’

Apeldoorn