Het gebouw van de Benring hangt in de zomer van 2020 vol spandoeken met protesten tegen het besluit dat zes dementerende ouderen moeten verhuizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw van de Benring hangt in de zomer van 2020 vol spandoeken met protesten tegen het besluit dat zes dementerende ouderen moeten verhuizen. © FOTO HISSINK

Kort na verhuizing stierven vier bewoners van geplaagd zorgcentrum Voorst: ‘Hartverscheurend’

Een rechtszaak, hevige protesten en een hoop verdriet. De ontwikkelingen bij woonzorgcentrum De Benring in de zomer van 2020 zijn met recht een drama te noemen. Heel Voorst stond op zijn kop toen bekend werd dat de zorgaanbieder niet verder wilde met de 24-uurszorg in De Benring. Zes hoogbejaarde bewoners moesten daarom verhuizen. De Benring bleef in onzekerheid achter. Hoe is het er nu? ,,Vier bewoners zijn nog geen twee weken na de verhuizing overleden.”

17 reacties

 • Arnold van Schooten

  1 jaar geleden
  ieder die betrokken was bij deze situatie mag zichzelf afvragen wat zijn bijdrage is geweest tot het resultaat dat nu is bereikt.
 • Arend van Faassen

  1 jaar geleden
  I. Lange, de bezuinigen en afschaffen van bejaardentehuizen dateert al van voor de tijd van deze 4 partijen O.a. PVV en PvdA maakten toen deel uit van de coalitie. Is voor sommigen misschien lang geleden en zeker deze partijen vergeten het maar graag.
 • M.H. van den Brink

  1 jaar geleden
  Zo zie je dus hoe zorgzaam " zorgkantoren " zijn. Heb niet gelezen waarom de nieuwe kandidaat zorgverleners werden geweigerd.
 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  Wat een misselijk makend verhaal is dit. Respectloos, zo ga je niet om met hoogbejaarde en dementerenden. Deze mensen kan en mag je gewoon niet verhuizen om daarna de kamers te verhuren aan vijftigers en ouderen van buiten Voorst, aan mensen uit midden en westen van het land die er ook nog eens goedkoop kunnen wonen. Schandalige streken van Habion.
 • E.J. Willemsen

  1 jaar geleden
  I Lange.......er zaten 4 partijen in het kabinet, en ze zijn er alle vier mee accoord gegaan.