Anouk, Maureen en Michil zitten op het Veluws College en krijgen allemaal begeleiding van een coach. Net zoals alle andere leerlingen. Ümit Yilmaz is een van de coaches die op school helpen de gekke coronatijd door te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Anouk, Maureen en Michil zitten op het Veluws College en krijgen allemaal begeleiding van een coach. Net zoals alle andere leerlingen. Ümit Yilmaz is een van de coaches die op school helpen de gekke coronatijd door te komen. © Ronald Hissink

Leer leven, in plaats van alleen maar wiskunde of Frans: Veluws College huurt coaches in voor leerlingen

’s Ochtends alle schoolse vakken in lessen van een half uurtje, ’s middags tijd voor coaches en sport. Het Veluws College in Twello huurt professionele coaches in die de kinderen begeleiden. Leerlingen, maar ook school, zijn zo enthousiast dat nu al nagedacht wordt over een permanent vervolg volgend schooljaar.

 1. Vincent en Yvette krabbelen op na de zondvloed in de Eifel, met heel veel hulp uit Apeldoorn en Twello
  PREMIUM
  video
  3

  Vincent en Yvette krabbelen op na de zondvloed in de Eifel, met heel veel hulp uit Apeldoorn en Twello

  Hij belde zijn vader en zei nadat hun pension in de Duitse Eifel overstroomd was: ‘we zijn failliet’. Een week later lopen er tien mensen door het huis van Vincent Knol en Yvette Bosch in Fuchshofen om de boel weer schoon en ‘gebruiksklaar’ te krijgen. De teller van een crowdfundactie staat inmiddels op bijna 27.000 euro en het stel ziet, ondanks de nog steeds stromende regen, de toekomst van hun onderneming weer een beetje zonnig tegemoet.

Apeldoorn