Volledig scherm
Miryam Daggelders (midden) met rechts naast haar burgemeester Jos Penninx. © Urbian Feliksdal, Stichting Roemeense Paarden in Nood

Lintje voor Klarenbeekse voorvechter van betere leefomstandigheden Roemeense paarden

Miryam Daggelders-Leenaars (58) uit Klarenbeek is zondag koninklijk onderscheiden voor onder meer haar inzet voor Stichting Roemeense Paarden in Nood. Daarvan is zij mede-oprichter en al tien jaar voorzitter. Voorster burgemeester Jos Penninx verraste haar met het lintje tijdens de viering van het 10-jarige bestaan van de stichting.

De stichting zet zich in voor werk- en zwerfpaarden in Roemenië. Zij biedt gratis medische hulp aan de paarden, geeft educatie over de verzorging van paarden en verstrekt gratis hoefijzers. Daarnaast zorgde de stichting ervoor dat twee hoefsmeden zijn opgeleid. Daggelders-Leenaars werft fondsen en reist twee tot drie keer per jaar naar Roemenië.

De Klarenbeekse, die zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen, werkte ook 25 jaar als vrijwilliger voor de Dierenbescherming in Apeldoorn.

  1. Huisdierenbezitter dreigt zich vast te ketenen in huis  tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’
    PREMIUM

    Huisdieren­be­zit­ter dreigt zich vast te ketenen in huis tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’

    De ruiming van de vliegende bom V1 die langs de A1 bij Wilp gevonden is, brengt bezitters van huisdieren in de problemen. Mensen die geen onderdak vinden bij familie of vrienden, kunnen op 8 maart doorbrengen in sporthal Jachtlust in Twello, maar voor huisdieren is daar geen plek. Mieke Krottje wil haar vier poezen niet in de steek laten en dreigt zich daarom in huis vast te ketenen.

Apeldoorn