De politie vond een arsenaal aan wapens en munitie.
Volledig scherm
De politie vond een arsenaal aan wapens en munitie. © Politie Apeldoorn

Man (24) bedreigt huisgenoot met steekwapens in Klarenbeek: politie vindt oorlogswapens en handgranaat

Een 24-jarige man uit Klarenbeek (gemeente Apeldoorn) is gisteren opgepakt. Hij zou zijn huisgenoot bedreigd hebben met steekwapens. Toen de politie onderzoek wilde doen in de woning troffen agenten verboden wapens en munitie aan. Ter plaatse worden de gebeurtenissen afgedaan als een uit de hand gelopen ruzie. 

 1. Tijdelijk afschotverbod pijnigt Twellose fruitkweker: ‘Ik mag voor de kosten opdraaien’
  PREMIUM
  Video
  5

  Tijdelijk afschotver­bod pijnigt Twellose fruitkwe­ker: ‘Ik mag voor de kosten opdraaien’

  De peren van de Twellose fruitkweker Henk Klomp vallen al voordat ze geoogst zijn in de smaak. Kraaien duiken hongerig op zijn vruchten. Afgelopen weken was het in Gelderland door de rechter verboden om kraaien af te schieten om schade te voorkomen. Sinds gisteren mag de bestrijding weer worden uitgevoerd dankzij een aanpassing van het provinciale Faunabeheerplan. Maar de schade is al geleden. ,,Ik mag voor de kosten opdraaien.’’
 2. Verzet van Twellose ouders heeft succes: gemeente offert tóch niet speelveld op voor parkeerplaatsen
  PREMIUM

  Verzet van Twellose ouders heeft succes: gemeente offert tóch niet speelveld op voor parkeer­plaat­sen

  De gemeente Voorst heeft besloten om het speelveld van basisschool De Wingerd in Twello de komende jaren toch intact te laten. Eerder wilde de gemeente het veld flink inkrimpen om er 24 parkeerplekken te bouwen voor het nieuwe gemeentehuis, dat tegenover het veld ligt. Dat plan kon rekenen op veel protest van ouders, raadsleden en omwonenden. ,,Fantastisch dat de gemeente toch tot inkeer is gekomen.”

Apeldoorn