Volledig scherm
Mieke Hendriks krijgt van Harrie Balster de prijzen die horen bij haar uitverkiezing tot vrijwilliger van het jaar. © foto Klarenbeeks Belang

Mieke Hendriks vrijwilliger van het jaar in Klarenbeek

KLARENBEEK - Klarenbeeks Belang heeft Mieke Hendriks uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar. Zij is al jaren hoofdleidster van de Welfare, onderdeel van het Rode Kruis waar wekelijks veelal ouderen bij elkaar komen om te handwerken, een kopje koffie te drinken en bij te praten.

Hendriks werkt sinds 2000 mee aan de kerstmarkt bij de Protestantse Kerk en ze is zes jaar betrokken geweest bij de voorbereiding van de organisatie van deze markt. Tegenwoordig worden er kerststukken, kransen en andere bloemstukken gemaakt bij haar in de schuur.

De vrijwilligster van het jaar is van 1978 tot 2006 actief geweest als contactpersoon voor de KWF-kankerbestrijding in Klarenbeek. Zij was coördinator voor de jaarlijkse huis-aan-huis collecte en is tot op heden een van de 22 collectanten. Tevens is Mieke Hendriks betrokken bij de Vrouwen Van Nu en verzamelt ze al jarenlang kleding voor de minder bedeelden in Roemenië.

De voorzitter van Klarenbeeks Belang, Harrie Balster, overhandigde de winnares afgelopen vrijdag de bij de uitverkiezing behorende bokaal, een fotoboek over Klarenbeek en een fles Klarewijn.

Apeldoorn