Volledig scherm
Jos Penninx, burgemeester van Voorst, laat zich bijpraten over de brand in Twello © Rens Hulman

Mieren bestrijden gaat mis in Twello: rook uit vier woningen

Bij een woning aan de Bommerij in Twello is vanmiddag brand uitgebroken. Na een uur was de brand geblust.

De brandweer van Twello en een hoogwerker werden tegen 17.00 uur opgeroepen voor de brand bij een appartementencomplex. Volgens de brandweer Noord- en Oost-Gelderland ging het mis bij het bestrijden van mieren. Men was in de kruipruimte bezig met spiritus om de insecten te verjagen. Spiritus geeft blauwe vlammen en is hierdoor lastig zichtbaar. Het vuur sloeg vervolgens door in de spouw van de woning. Als gevolg hiervan kwam er rook en stank uit de spouw van vier woningen. Tegen 17.55 uur werd het sein brand meester gegeven.

Burgemeester Jos Penninx kwam ook naar de woningen aan de Bommerij toe. Hij liet zich bijpraten over de brand door de aanwezige hulpdiensten. Nadat hij was bijgepraat stuurde hij een steunbetuiging via Twitter de wereld in: ‘Hopelijk kan iedereen weer snel naar huis’.

  1. Voorst pakt viering 75 jaar bevrijding groots aan

    Voorst pakt viering 75 jaar bevrijding groots aan

    Het naspelen van de historische landing van het prinselijk gezin op luchthaven Teuge moet één van de hoogtepunten worden van de viering van 75 jaar vrijheid in Voorst. De gemeente besteedt hier in 2020 uitvoerig aandacht aan. Belangstellenden kunnen onder meer evenementen, exposities, lesprogramma’s en een interactieve fietsroute verwachten. Zelf steekt de gemeente hier 50.000 euro in. Daarnaast mikt zij op 82.000 euro subsidie van de provincie voor twee centrale projecten.

Apeldoorn