Moeder regelt reanimatiecursus op Twellose school:
‘Niet weten wat te doen, is het ergste’

videoAlle 150 leerlingen van 3 mavo, 3 havo en 3 vwo van het Veluws College in Twello weten binnenkort hoe te handelen als iemand een hartstilstand krijgt. Dit danken zij aan moeder Linda Boerkamp, die een cursus reanimatie regelde op de school. Als het aan de Wilp-Achterhoekse  ligt, is die cursus slechts het begin. Schooldirecteur Piet Oosting vindt haar idee fantastisch: ,,Al is er straks maar één leerling die in actie komt bij een hartstilstand dan is dit al de moeite waard geweest.”

Een opmerking van een cursusleider zette Boerkamp (43) aan tot actie: ,,Bij onze veehandel hangt al ongeveer tien jaar een AED (hartstarter, red.). Elk jaar houden we een herhalingscursus. De laatste keer zei cursusleider Niels Scheffers dat het ‘eigenlijk triest is dat ze deze reanimatiecursus niet op scholen geven’. Daar ben ik over gaan nadenken. Vervolgens heb ik contact met de school gezocht. Docente Hanneke Engbers reageerde enthousiast en daarna vielen alle puzzelstukjes wonderbaarlijk goed in mekaar.”

  1. Feesten bij Deventer Buitensociëteit mag op voorwaarde van extra maatregelen
    PREMIUM

    Feesten bij Deventer Buitenso­cië­teit mag op voorwaarde van extra maatrege­len

    De Deventer Buitensociëteit in Steenenkamer krijgt een omgevingsvergunning zodat zij de feestactiviteiten kan blijven voortzetten. Het Voorster college heeft het verzoek van buurtbewoners om handhavend op te treden tegen de Buitensociëteit wegens geluidsoverlast en illegale activiteiten afgewezen. Het college eist wel dat het bedrijf van wethouder/ondernemer Arjen Lagerweij maatregelen treft om de overlast te minimaliseren.

Apeldoorn