Een overstekende fietser werd aangereden door een motorrijder toen hij de weg over wilde steken.
Volledig scherm
Een overstekende fietser werd aangereden door een motorrijder toen hij de weg over wilde steken. © News United/Rens Hulman

Motorrijder schept overstekende fietser in Twello

updateEen overstekende fietser is door een motorrijder aangereden toen hij wilde oversteken op de Bandijk in Twello. De oudere man op de fiets is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

De persoon op de motor hoorde bij een grotere groep motorrijders. Zij staan allemaal stil bij de plek van het ongeval. De dijk is volledig afgesloten en verkeer wordt omgeleid. 

De fietser kwam vanuit Terwolde en ging richting Deventer. Hij wilde op de oversteekplaats de weg oversteken naar het fietspad. De groep motorrijders kwam uit tegengestelde richting, vanuit Deventer. Een van hen raakte de fietser met de spiegel. Beide partijen probeerden nog uit te wijken, maar dat lukte niet. De fietser werd geraakt en ook de motorrijder ging onderuit. De motorrijder liep wat schaafwonden op maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De motor raakte wel zwaar beschadigd. 

  1. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
    PREMIUM

    Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

    De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.

Apeldoorn