Volledig scherm
TwelloDS-2019-7532Gevonden menselijke schedel in sorteerruimtevan de kringloopwinkel. © De Stentor Ronny te Wechel

Mysterie rond ‘kringloop-schedel’ in Twello deels opgelost

De menselijke schedel die op 22 oktober onverwachts opdook bij Kringloop Twello is afkomstig uit Nieuw-Guinea. Dit heeft de politie weten te achterhalen. ,,We hebben de mensen gesproken die de schedel hadden ingeleverd. Zij hadden deze al decennialang thuis liggen. Hij is ooit meegekomen uit Nieuw-Guinea”, zegt politiewoordvoerder Anne Coenen.

De politie heeft besloten verder geen actie te ondernemen tegen de ‘schedeldumpers’.  Coenen kan niet aangeven zij woonachtig zijn. ,,Forensische opsporing probeert nog de leeftijd van de schedel vast te stellen. Verder laten we het erbij.”

Kringloopmedewerker Boy Denekamp trof de schedel destijds tot zijn schrik aan in een doos waarin ook kopjes, schoteltjes en prullaria zaten. Directeur Hans Hekkert besloot de politie in te schakelen die de schedel in beslag nam. De  opmerkelijke vondst werd overgebracht naar het centrum forensische opsporing in Elst.

Hekkert zegt in een reactie het jammer te vinden dat hij in de tussentijd niets meer van de politie heeft gehoord.  ,,Ze hadden gezegd dat ze me op de hoogte zouden houden. Dat is helaas niet gebeurd.”

Apeldoorn