Volledig scherm
CoopCompact in Voorst © Google Streetview

Nooit meer 'even naar Boogman', supermarkt in Voorst overgenomen

VOORST/EEFDE - Na ruim een eeuw is de supermarkt in Voorst niet meer van de familie Boogman. Edwin en Angela Versluis, van Coop Versluis in Eefde, hebben de Coop in Voorst overgenomen. Zij hopen op termijn op een nieuwe supermarkt op voormalige Rabobanklocatie.

De nieuwe eigenaren hebben gisteren in Voorst gesprekken gevoerd met de negen medewerkers. Zij kunnen hier blijven werken. Volgens Versluis verandert er voor de klanten niet veel. Carel Boogman en echtgenote José runden de supermarkt 35 jaar lang. Vrijdag zetten zij hun handtekening en deden zij officieel afstand van hun zaak. Gisteren was de overdracht.

Afscheid
Volgens Carel Boogman is het allemaal heel snel gegaan. ,,Het is jammer dat we geen afscheid hebben kunnen nemen van onze klanten'', zegt Boogman. De Coop in Voorst is dinsdag nog gesloten. Het echtpaar Versluis staat woensdag vanaf 8.30 uur klaar in hun nieuwe zaak om klanten te verwelkomen.

Carel Boogman schetst dat de schoonmoeder van zijn opa ooit met de supermarkt is begonnen. Later nam opa het over, gevolgd door Carels vader 'Hannie' en Carel zelf. Veel Voorstenaren herinneren zich ongetwijfeld de Vivo en Volumemarkt als de voorlopers van de Coop Compact.

Apeldoorn